avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenire

Buna Seara.sotul meu a murit acum doi ani.am un apartament cu doua camere si doi copii majori . Copii au renuntat la partea lor de mostenire in favoarea mea.am deschis succesiunea am primit certificatul de mostenitor de la notar .Ce mai trebuie sa fac acum ca sa trec apartamentul pe numele meu la primarie?Unde trebuie sa merg?Mulltumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 10:34, 21 Septembrie 2016
Daca am inteles eu bine mergeti la cartea funciara.
cu ce trebuie sa merg
Cu actele.

mediaset a scris:

Ce mai trebuie sa fac acum ca sa trec apartamentul pe numele meu la primarie?Unde trebuie sa merg?Mulltumesc

Stimata doamna, din ce ati scris, se pare ca deja ati dezbatut succesiunea, aveti certificat de mostenitor, deci sunteti inscrisa si in CF.
Mai trebuie sa mergeti doar la Primarie, la Registrul Agricol, pentru a fi luata in evidenta cu noua proprietate pe care ati dobandit-o, pentru impozit. Acolo aveti nevoie doar de o copie a actului de dobandire de la notar si copie a actului de identitate.
Este posibil sa nu aiba carte funciara, mostenirile se poat sezbate si fara carte funciara. Sa va uitati in certificatul de mostenitor sa vedeti daca imobilul are nr cadastral si carte funciara, daca are, inseamna ca trebuie sa aveti si o incheiere de intabulare data de Cf ca urmare a dezbaterii succesiunii. In caz contrar luati legatura cu un cadastrist sa va faca cadastru si sa va inscrie proprietatea in cartea funciara si schimbati rolul fiscal la Administratia financiara .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare flaviatoma flaviatoma Este adevarat ca pentru succesiune nu este neaparat ca apartamentul sa fie intabulat? Tatal meu a decedat si apartamentul nu este intabulat. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor germi germi Dupa obtinerea Certificatului de mostenitor in urma dezbaterii succesiunii , unde trebuie depus ? (vezi toată discuția)
Procedura necesara pt obtinere carte funciara cu certificat de mostenitor Isleman Isleman Am un apartament in Buzau pe care il tin gol si doresc sa il pun la vanzare dar trebuie sa ii fac cartea funciara. Apartamentul este mostenit de la mama mea ... (vezi toată discuția)