avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor

Dupa obtinerea Certificatului de mostenitor in urma dezbaterii succesiunii , unde trebuie depus ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:57, 29 August 2018
Certificatul de mostenitor nu se depune nicaieri ... il pastrati .

Ati dobandit vreo proprietate? Daca da, ce?
Trebuie depusă o copie simpla la Primărie, pentru ca moștenitorii să fie înregistrați ca proprietari in rolul fiscal și agricol.
Apoi, daca aveti întocmită documentație cadastrala a bunurilor imobile pe care le-ați moștenit, trebuie depusă o copie legalizată a certificatului de moștenitor Cartea Funciară, pentru intabulare.
Am facut cu fratele meu taxa de succesiune dupa decesul parintilor si avem impreuna un apartament (50/50).Avem cadastrul, notarul ne-azis ca trebuie sa mergem la Primarie (administratie si taxe).
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
germi, utilizator
Da.
Pana la dezbaterea succesiunii, proprietari au fost părinții.
Acum sunteti dvs si cu fratele..
Trebuie să duceți la Primărie o copie după certificatul de mostenitor ca să vă înregistreze ca proprietari, in rolul fiscal, urmând ca de la anul să platiti impozitul dvs si fratele.
Ce vi se pare in neregula?
Intrebarea era, daca mai trebuie depuse actele si in ale parti : gen intabulare ?

Alte discuții în legătură

Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)
Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit ... (vezi toată discuția)