avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate?

Buna ziua,

Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit casa, curtea si gradina prin donatie de la parintii lor. Datele din CF sunt confuze si neclare. Se pare ca in momentul de fata figureaza pe ea numai terenul pentru casa, si o parte mica din curte.
Mentionez ca, casa curtea si gradina fizic (28 ari) de atunci fac parte din proprietatea strabunicilor si parintilor. Dupa revolutie am primit si titlu de proprietate (inclusiv pentru partea de gradina colectivizata) total 28 ari. Plateau regulat impozitul pe casa, curte si gradina. In 1969 parintii mei au construit casa noua pentru care avem act,doar autorizatie pentru construire.
Putem obtine act cadastral doar cu ajutorul titlului de proprietate?
Se poate face intabularea (macar a terenui de 28 ari) pe baza titlului de proprietate si cu acel act cadastral daca obtinem, putem face o intabulare corecta?
Toate astea se pot face inainte sau dupa succesiune?
Va multumesc pentru orice informatie.
Cel mai recent răspuns: Marica_sz , utilizator 22:39, 17 August 2012
Obligatoriu va trebuie plan cadastral, inclusiv pt. casa construita in 1969!
veti putea intabula dreptul dumneavoastra de proprietate, numai dupa dezbaterea succesiunii, pana atunci NU aveti niciun titlu de proprietate, ci doar de mostenitor.
Faceti toate demersurile in vederea dezbaterii succesiunii, obtineti titlul de proprietate asupra imobilului, dupa care contactati un inginer totpometrist pentru a face toate masuratorile, iar dupa ce obtineti de la acesta planurile cadastrale, mergeti la OCPI de pe raza teritoriala unde se afla imobilul si solicitati intabularea dreptului de proprietate.
Repet, pana nu dezbateti succesiunea si obtineti titlul de proprietate, nu va veti putea intabula dreptul dumneavoastra de proprietate.
~ Conținut șters la cerere ~
Avand titlu de proprietate, in partea de jos a inscrisului, aveti trecuta suprafata la rubrica "curti constructii". In general, titlurile de proprietate emise pentru zona rurala au casa si terenul trecute. Faceti succesiunea , schimbati rolul fiscal cu numele mostenitorilor conform certificatului de mostenitor, iar pentru intabulare, expertul cadastral va va solicita doar titlu de proprietate in copie legalizata, certificatul de mostenitor tot legalizat, un certificat fiscal de la primarie- impozite si taxe -, copii xerox carti identitate si functie de zona , un plan parcelar avizat de primarie. Dosarul il depune doar expertul cadastral, in situatia in care nu exista numar cadastral. Puteti sa faceti cadastru doar pentru terenurile pentru care doriti intabulare.
"veti putea intabula dreptul dumneavoastra de proprietate, numai dupa dezbaterea succesiunii, pana atunci NU aveti niciun titlu de proprietate, ci doar de mostenitor.
Faceti toate demersurile in vederea dezbaterii succesiunii, obtineti titlul de proprietate asupra imobilului, dupa care contactati un inginer totpometrist pentru a face toate masuratorile, iar dupa ce obtineti de la acesta planurile cadastrale, mergeti la OCPI de pe raza teritoriala unde se afla imobilul si solicitati intabularea dreptului de proprietate.
Repet, pana nu dezbateti succesiunea si obtineti titlul de proprietate, nu va veti putea intabula dreptul dumneavoastra de proprietate. "

Multumesc.
La dezbaterea succesoriala ne cere si extras CF, care nu este in regula. Putem folosi doar titlul de proprietate mostenit de la parinti?

Alte discuții în legătură

Cadastru si intabulare fara titlu de proprietate? andressa01 andressa01 Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare ... (vezi toată discuția)
Succesiune nefacuta din 1927 tsk766 tsk766 Daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: Gospodarie la tara, casa construita in 1927 si teren intravilan, nu s-a facut niciodata succesiune pe ea, au ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate ContSters48919 ContSters48919 in cazul in care s-a dezbatut succesiunea si exista un singur mostenitor (eu-mostenitor dupa decesul parintilor), unde si cum trebuie schimbat numele pe titlul ... (vezi toată discuția)