Buna ziua! Am o societate care produce legume si cumpara ambalaje de la societati romanesti: lazi carton, tavite, caserole, folie in care ambaleaza aceste legume si lipesc o eticheta autoadeziva pe tavite, pe lazi, etc pe care este trecut brandul si numele societatii. Intrebarea mea este: eu trebuie sa declar aceste ambalaje sau doar etichetele? si intrebarea 2: Cine este responsabil cu gestiunea deseurilor? Am primit diverse raspunsuri si sunt bulversata: unii mi-au spus ca trebuie sa declar ca ambalaje doar etichetele, de la Admin Fondului pt mediu mi s-a spus ca deoarece am eticheta trebuie sa declar eu, altii mi-au spus ca trebuie sa declare cei ce introduc ambalajele pe piata..Va rog ajutati-ma!
Daca te incadrezi la definitia din 249/2015 Produsele fabricate pentru un distribuitor sau importator care îşi aplică denumirea, marca sau un alt semn distinctiv pe produs se consideră a fi introduse pe piaţa naţională de către acesta. obligatia iti revine, daca nu, cei ce introduc pe piata au bligatie de a gestiona si raporta aceste ambalaje.
Pentru etichete, obligatia va revine in totalitate: Constituie parte a unui ambalaj: etichetele adezive ataşate unui alt articol de ambalaj
Declaratii afm
laurastef89
Buna ziua, am rugamintea sa imi oferiti cateva informatii cu privire la obligativitatea declararii ambalajelor in urmatoarea situatie:
Avem 2 firme:
-firma ... (vezi toată discuția)