avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil -perioada suprapunere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil -perioada suprapunere

Buna ziua

Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatorul caz:
Urmeaza sa nasc pe data de 01 octombrie 2016 (peste 10 zile) al 2-lea copil.
In prezent sunt in CCC pentru primul copil care are un 1 si 6 luni (data finalizare CC1- 08.03.2017).
Avand in vedere veniturile sotului meu din ultimul an (pana la aceasta data) am hotarat sa intre el in CCC cat mai curand posibil .Aici apare intrebarea:
Cum procedam ca sotul meu sa beneficieze de indemnizatia de crestere aferenta ultimului an (pana la aceasta data) dar in acelasi timp sa nu se considere venitul mediu din ultimul an inaintea nasterii primului copil (08.03.2015-08.03.2016).
Este posibil ca eu sa renunt la indemnizatia de crestere aferenta CCC1 iar sotul sa primeasca indemnizatie de crestere pentru al 2-lea copil (si sa se considere venitul mediu pentru perioada 01.10.2015-01.10.2016) care urmeaza sa se nasca ?
In sperenta ca m-am facut bine inteleasa va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil al doilea copil (la primul a luat tatal) benlungu benlungu Buna ziua, Avem un copilas in varsta de 11 luni, si urmeaza ca sotia sa nasca al doilea copil in luna septembrie ( primul copil va avea la momentul respectiv ... (vezi toată discuția)
Dacă după un an de îngrijire copil o să am al doilea copil, ... Florey Florey Dacă după un an de îngrijire copil o să am al doilea copil, cum se prelungeste concediul de ingrijire? Voi avea 1 an pentru primul si 2 ani in continuare ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil saftmiki saftmiki Sunt in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani, pana in luna iulie 2014,dar urmeaza sa nasc al doilea copil in luna februarie.Stiu ca se suspenda ... (vezi toată discuția)