avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... avans antecontract vanzare-cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

avans antecontract vanzare-cumparare teren

cam cat se da avans (arvuna) in cazul cumpararii unei percele de teren intravilan?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:16, 19 Ianuarie 2023
Avansul, care este parte din pret, ca si pretul, se stabileste de comn acord intre partile semnatare ale contractului. Nu exista un minim si un maxim. Exista antecontracte la care se poate da pretul intreg chiar sau mare parte din pret. Exista contracte de vanzare cu rezerva proprietatii s.am.d.
Contractul este legea partilor.
Avansul este cel stabilit de comun acord,nu exista un minim sau maxim legal.
ma interesa care este practica
Dvs faceti studii sau vreti sa cumparati. Practica este neunitara , fiecare negociaza ......
daca urmareati mai atent ...aflati ca da fac un studio de piata pentru ca sunt vanzator...patit

Alte discuții în legătură

Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Recuperare arvuna cumparare imobil feier_daniela feier_daniela spuneti mi daca am alta solutie decat instanta pentru recuperarea avansului dat pt o casa.casa avea datorii pe care vanzatorul nu le a declarat la incheierea ... (vezi toată discuția)
In instanta cu antecontract imobil DORISSS DORISSS eu sunt vanzatorul.........la notariat mi s-a spus ca neonorarea diferentei de bani de catre cumparator in termenul stipulat in antecontract duce la ajungerea ... (vezi toată discuția)