avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Restituire impozit pe salariu persoana cu handicap ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Restituire impozit pe salariu persoana cu handicap accentuat

Buna ziua,

Beneficiez de un certificat de handicap, grad accentuat incepand cu anul 2010.
Am inceput sa lucrez in martie anul 2014.
Am depus la angajatorul meu certificatul de handicap pentru scutirea impozitului pe salariu incepand cu data de 4 august 2016 si in luna august am beneficiat de scutirea impozitului pe salariu. Pana la data de 4 august 2016 nu am depus certificatul de handicap deoarece nu am stiut de legea ce scuteste de plata impozitului pe salariu a persoanelor cu handicap accentuat sau grav.

Intrebarea mea este daca pot cere restituirea impozitului pe venit, cui ma adresez si pe ce perioada pot face acest lucru.


Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2016
AndreRaluca, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:28, 24 Septembrie 2016
Acordarea facilitatilor fiscale prevazute de disp cod fiscal si L nr 448/2006 se poate face din luna urmatoare depunerii documentelor justificative
In speta dv nu se poate restitui c/v impozit pentru perioada in care dv nu aveati depuse la angajator documentele care sa va indreptateasca sa fiti exonerata de la plata impozit aferent drepturi salariale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe venit persoane cu handicap accentuat adi196 adi196 un salariat a fost incadrat cu grad de handicap accentuat in data de 17.04.2013 (data eliberarii certificatului de handicap). Prezinta certificatul de handicap ... (vezi toată discuția)
Scutire pe venit pt pers.cu handicap grav si accentuat dragutscapinemilian dragutscapinemilian conform Hot 367/27.05.2015. art 46/1 pers cu handicap grav si accentuat sunt scutite de imp. pe venit de la data incadrarii contribuabilului in gradul de ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit salar handicap accentuat zdanut zdanut Cine cumoaste legislatie in sensul : \\"pentru un pensionar limita de varsta , angajat cu CIM timp partial, persoana cu handicap accentuat, poate beneficia in ... (vezi toată discuția)