avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

Buna seara.
Am o intrebare...sunt insarcinata in 9 saptamani,lucrez la o fabrica de confectii din 31 august 2015,ar trebui sa nasc in jurul datei de 26 aprilie 2017, am dreptul la indemnizatie crestere copil? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 23 Septembrie 2016
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

.... ar trebui sa nasc in jurul datei de 26 aprilie 2017 ...

In acest caz, perioada eligibila pentru CCC este mai 2015 - aprilie 2017.

.... ,lucrez la o fabrica de confectii din 31 august 2015 ....

In speta, avand din vedere textul de lege sus mentionat, veti beneficia de indemnizatia pentru CCC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie alexandrabz alexandrabz In Iunie 2015 mi-am dat demisia de la firma unde am lucrat.Si am mai lucrat aprox 1 luna in alta parte.In martie 2017 ar trebui sa nasc.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Lps ped Lps ped Buna ziua! Va prezint situatia urmatoare: Am lucrat, dupa cum urmeaza: 15 sept. 2015-15 iun. 2016 15 sept. 2016 -16 iun. 2017 Acum voi avea contract tot ... (vezi toată discuția)
Obținerea indemnizației de creștere copil în calitate de viitoare studenta christal christal Buna ziua, În ce condiții pot obține indemnizația de creștere a copilului în următoarea situatie: - am lucrat cu contract de munca pana în ... (vezi toată discuția)