avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare PV

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca situatia in care agentul constatator nu a completat ,,Instiintarea de Plata" a Procesului Verbal de Contraventie, duce la anularea acestuia.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:37, 23 Septembrie 2016
Buna ziua,
Nu constituie motiv de nulitate. OG nr.2 /2001, art 17 prevede:
"Art. 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu ."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesul verbal TurcuOvi TurcuOvi In ce conditii se declara un proces verbal ca fiind nul? (vezi toată discuția)
La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? de exemplu, ... Ionescu15 Ionescu15 La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? De exemplu, un proces verbal de contraventie intocmit aiurea,fara probe (martori sau suport tehnic), ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala legea nr. 50/1991 aricici aricici Coproprietari, sot si sotie, obrin o autorizatie de constructie; nu se respecta prevederile autorizatiei, si in final sunt sanctionati contraventional. ... (vezi toată discuția)