avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala Legea nr. 50/1991
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala Legea nr. 50/1991

Coproprietari, sot si sotie, obrin o autorizatie de constructie; nu se respecta prevederile autorizatiei, si in final sunt sanctionati contraventional. Procesul verbal de contraventie este intocmit numai pe numele sotului. Este aceasta o cauza de nulitate absoluta ?
Cel mai recent răspuns: LOREDANITA , utilizator 15:57, 12 Aprilie 2012
Nu, nu este cauza de nulitate nici absoluta, nici relativa. Conform OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cauzele de nulitate sunt:Art. 17
"Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu."
Nu este cauza de nulitate absoluta asa cum prevede OG 2/2001. Mai mult, printr-un proces-verbal de contraventie nu pot fi sanctionate doua persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? de exemplu, ... Ionescu15 Ionescu15 La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? De exemplu, un proces verbal de contraventie intocmit aiurea,fara probe (martori sau suport tehnic), ... (vezi toată discuția)
Contestatie p-v szilviakingastefan szilviakingastefan As avea o intrebare in legatura cu contestatia unui p-v de contraventie, in cazul in care la intocmirea p-v nu mi s-a acordat posibilitatea de a face ... (vezi toată discuția)
Regimul contraventiilor tudorioan tudorioan la intocmirea unui proces-verbal de contaventie de catre agentul constatator sunt permise greselile de genul barari cu pixul a ceea ce s-a scris initial si ... (vezi toată discuția)