avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie administrator asociatie proprietari, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie administrator asociatie proprietari, prerogative presedinte

administratorul isi depune demisia urmand conform contractului o perioada de o luna de preaviz , in aceasta perioada trebuie angajat alt administrator sau firma care se ocupa cu administrare de imobile , care sunt pasi de urmat in acest scop conform Legi 230/2007 :
- Se convoava adunare generala ?
- Decide comitetul executiv ?
- Hotoraste doar presedintele ?
-Sunt obligatoriu ce-l putin trei oferte ?
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 09:00, 1 Octombrie 2016
Conform legislatiei specifie, angajarea/eliberarea din fuinctie a personalului angajat o face comitetul executiv. Nu amestecati hot. AG in aceasta discutie. In AG discutati doar costurile /salariile brute. In com. ex. se negociaza salariile sau contractul de prestari de servicii.
Cu privire la oferte - sigur ca da, atat in privinta persoanelor fizice (atentie, administrator de imobile scolit si cu atestat de la priomaria locala) sau firma de administrare care are ca principal obiect de activitate administrarea imobilelor pe baza de contract.
Daca nu gasiti persoane fizice si nici firme specializate in administrare, com. ex. poate supli atributiile administratorului pe o perioada determinata, pana angajati administrator.
Cautati, testati si luati decizia in com. executiv. Aveti grija la formele de predare / primire de la administratorul actual.

Va dorim mult succes!
multumesc ptr raspuns , va rog sa imi spuneti daca la noi s-a respectat legea ? exact in ziua cand vechiul administrator a predat actele cu proces verbal presedintelui , s-a incheiat un nou contract cu o firma specializata in administrare imobile , aceasta firma nu se stie in ce conditii a fost aleasa ?, cum s-a hotarat pretul prestatiei ? totul a facut presedintele care , potrivit legi reprezinta , asociatia , dar reprezinta si comitetul executiv , parerea mea este cum spuneti si dumneavoastra ,decizia este a intregului comitet ( aceasta decizie trebuie motivata ,argumentata in scris ptr ca propietari sa poata fi instiintati ca este cea mai buna alegere ) semnata de toti membri comitetului si "mandatat" presedintele sa incheie acest contract , cred ca cu cat este mai multa transparenta cu atat mai putina suspiciune ,
S-a procedat corect.
Ati ales un presedinte, acesat va reprezinta, acesta incheie contracte in numele asociatiei si raspunde pentru faptele sale.
Daca cenzorii sau membrii comitetului constata ca presedintele a incalcat vreo prevedere, pot discuta cu acesta pentru intrarea in legalitate.
In cadrul adunarii generale proprietarii vor fi informati de activitatea presedintelui, a membrilor comitetului... Atunci participantii la adunarea generala pot pune intrebari, pot solicita lamuriri cu privire la activitate. In functie de aprecierea pozitiva sau negativa a activitatii, participantii la adunarea generala pot alege acelasi presedinte, acelasi comite sau altii.
este corect ,asa cum spuneti dumneavoastra , dar propietari sunt suspiciosi , datorita si interpretari legi , datorita corelari articolelor din legea 230/2007 si HG 1588/2007 ,,se poate interpreta ca ,presedintele poate nu numai sa reprezinte dar si sa initieze , de aceasta este corecta afirmatia dumneavoastra , dar in acelasi timp HG 1588/2007 prevede ca sedintele comitetului executiv se fac lunar si in aceste sedinte se pot lua decizii in ce priveste angajarea/eliberarea din functie a personalului angajat , am mentionat ca fostul administrator a avut preaviz o luna , daca ar fi sa se i-a decizii pe azi pe maine putem sa intelegem responsabilitatea presedintelui , dar daca nu este nici o graba ? asa cum stau lucrurile nu vad rostul unui comitet executiv in asociatia de propietari atat timp cat avem un presedinte
asa cum stau lucrurile nu vad rostul unui comitet executiv in asociatia de propietari atat timp cat avem un presedinte


Rolul comitettului executiv este sa duca la indeplinire hotararilr A.G. sa incheie contracte , sau sa desfaca contracte , presedintele C. E. este presedintele de asociatie . Asta ar insemna dupa dv. ca presedintele poate sa faca ce vrea , gresit fiindca orice persoana ( proprietar) , presedinte , C.E. răăspund in fața legii pt. abuzuri sau incălcări ale legii . Nimeni indiferent de funcția pe care o are nu poate să aducă prejudicii asociației de proprietari .
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2016
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Comitet executiv asociatie Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua, Avem o situatie speciala la noi in bloc, in sensul ca nimeni nu vrea sa fie sef de scara, adica reprezentantul cladirii, in comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)
Un proprietar are voie sa participe la o sedinta a membrilor comitetului executiv? breazamoreni breazamoreni Buna seara, Revin cu o intrebare: Un membru al asociatiei de proprietari are voie sa participe la o sedinta a membrilor comitetului executiv organziata de ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari: atributii comitet executiv MrV MrV Buna ziua, Am si eu o intrebare scurta: poate sau nu poate Comitetul executiv al unei asociatii sa angajeze personal in Asociatie? Conform legii 230 ... (vezi toată discuția)