avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren cu modificare conditii de vanzare legea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren cu modificare conditii de vanzare legea 17/2014

Am facut o oferta de vanzare teren extravilan la pretul X si am primit de la primarie raspuns ca terenul este liber de vanzare.
Intre timp am gasit un alt cumparator si m-am inteles cu el sa vand terenul la un pret mai mare (X + 10%).
Pot vinde terenul acum la un pret mai mare(X + 10%) folosind raspunsul primariei ca terenul este liber de vanzare la pretul X sau trebuie sa fac din nou o oferta de vanzare catre primarie la pretul mai mare (X+10%)?
In lege nu este specificat decat ca nu am voie sa vand la un pret mai mic sau in conditii mai avantajoase decat cele din oferta



(7) Dacă, în termenul de 30 de zile prevăzut la art. 6 alin. (2), niciunul dintre titularii dreptului de preempţiune nu îşi manifestă intenţia de a cumpăra terenul, vânzarea terenului este liberă, cu respectarea dispoziţiilor prevăzute de prezenta lege şi de normele metodologice, urmând ca vânzătorul să înştiinţeze în scris primăria despre aceasta. Vânzarea liberă a terenului la un preţ mai mic decât cel cerut în oferta de vânzare prevăzută la art. 6 alin. (1) ori în condiţii mai avantajoase decât cele arătate în aceasta atrage nulitatea absolută.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2016
mceltare, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:47, 23 Septembrie 2016
Chestiunea este controversata, pentru ca nu este precizata expres in lege, insa interpretarea s-a facut si in sensul ca este nevoie de o noua publicitate la primarie, ai abia apoi se poate vinde. Interpretarea vine asupra textului "la acelaşi preţ şi în aceleaşi condiţii,", cu alte cuvinte chiar daca pretul este mai mare, si n-ar fi problema, totusi s-ar putea schimba conditiile.
In ce sens? In sensul ca daca de exemplu creste pretul terenului in zona datorita poate a unor investitii locale, atunci pretul mare fata de primul pret, poate fi mai mic fata de pretul real, si la cate probabil ca preemptorii ar fi dispusi sa cumpere.
Eu am interpretat ca se refera la
condiţii mai avantajoase decât cele arătate în aceasta
adica la conditiile din oferta , dat fiind ca in formularul de oferta de vanzare este trecuta si o rubrica numita
Conditiile de vanzare sunt urmatoarele
mceltare a scris:
Intre timp ...[...]

Cand a aparut elementul "intre timp", s-a schimbat momentul acordului de vointa,
s-a schimbat momentul, s-au schimbat conditiile,
s-au schimbat conditiile, este afectata cerinta "la acelaşi preţ şi în aceleaşi condiţii".

Si mie mi s-a parut ciudat, dat fiind ca pretul este mai mare si nu mai mic, insa stiu ca notarii nu au autentificat actele fara refacerea procedurii de publicitate la primarie. Ce sa zic, mergeti la notar si vedeti da va accepta autentificarea cu procedura anterioara facuta la pret mai mic si vanzarea la pret mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretul de vanzare teren poate fi mai mare decat cel anuntat la primarie? Marina44 Marina44 Buna ziua, am anuntat la primarie pretul de 2000 euro/ha pentru vanzarea a 5 hectare. Nici arendasul, nici vecinii, nici statul nu si-au exprimat dorinta de a ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, Revin la dvs cu o intrebare - schita topografica stereo 70 - plan vizat de OCOT - categoria de folosinta a ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda teren extravilan Kuntay Musa Kuntay Musa Am incheiat un contract de arenda, eu fiind proprietarul. Arendasul a dorit sa cumpere terenul. De la bun inceput arendasul taraganeaza sub diferite motive ... (vezi toată discuția)