avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recomandare de la ultimul loc de munca.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recomandare de la ultimul loc de munca.

Buna ziua. O sa fiu cat se paote de scurt.

La ultimul loc de munca am lucrat ca si agent vanzari in IT. Acum o sa fiu angajat ca si operator PC la o firma de transport. Problema e ca nu am curs de operator PC facut.

Mi s-a zis ca daca cer o recomandare de la ultimul loc de munca deoarece am lucrat in domeniul IT, ar fi egal cu acel curs de operator PC, si prin baza acelui recomandari ma pot angaja ca si operator PC.

Ma puteti lamuri? Multumesc mult de ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 19:54, 23 Septembrie 2016
In general, ocuparea unei functii trebuie sa aiba la baza o calificare in domeniu dovedita printr-un act (diploma , certificat de calificare etc.)

Codul Muncii dispune ca, contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.

Modalitatile prin care urmeaza sa se realizeze verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale sunt stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal - profesional sau disciplinar - si in regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel.
Lovele a scris:

La ultimul loc de munca am lucrat ca si agent vanzari in IT. Acum o sa fiu angajat ca si operator PC la o firma de transport. Problema e ca nu am curs de operator PC facut.

Mi s-a zis ca daca cer o recomandare de la ultimul loc de munca deoarece am lucrat in domeniul IT, ar fi egal cu acel curs de operator PC, si prin baza acelui recomandari ma pot angaja ca si operator PC.

Ma puteti lamuri?

Daca asa vi s-a spus ,inseamna ca angajatorul agreeaza ideea de a asimila un curs de operator cu experienta pe care ati acumulat-o in domeniul vanzari IT pt a fi potrivit cu cerinta postului respectiv,cu alte cuvinte faptul ca ati lucrat in acel domeniu il face pe angajator sa accepte ca aveti cunostintele necesare pt a ocupa un post de operator calculator ! Ce am putea lamuri in plus ? Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot angaja o persoana daca nu are calificare in domeniu? alina291 alina291 Buna ziua. As dori sa stiu daca pot angaja o persoana care nu are calificare in domeniu? Postul este de slefuitor constructii metalice. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Incadrare pe post nod nod Pentru ocuparea unui post de \\"analist / cod COR 251201\\" (domeniu IT), conform COR sunt necesare studii superioare. Daca persoana respectiva are studii ... (vezi toată discuția)
Angajare cf certificat de calificare ContSters31759 ContSters31759 Va rog, sa-mi spuna cineva daca pot angaja in functia de mecanic utilaj pe cineva cu certificat de calificare mecanic imbunatari funciare. Va multumesc!! (vezi toată discuția)