avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cat de mult afecteaza 16 absente nemotivate la cartea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cat de mult afecteaza 16 absente nemotivate la cartea de munca

Am lucrat la o firma timp de 8 luni,dupa opt luni ma sturasem de program era foarte lung de dimineata pana seara si am pus cererea de demisie in luna iulie in care am specificat ca respect cele 15 zile de preaviz,a fost semnata de mine si de catre patron.Urma ca de la 1 August 2008 sa nu ma mai duc am semnat decizia dupa aproape o saptamana un exemplar ramanand la mine,nu am bagat nimic de seama nici nu ma-m uitata pe decizie,dupa 10 luni mi-a trebuit cartea de munca ,cand am ridicat-o de la I.T.M scria :incetat contractul de munca conf.art79 lit.(1) cu data de 25.08.2009.Nu inteleg de ce mi-a inchis-o cu data de 25.08.2009 cand eu urma ca de la 01.08.2009 sa nu mai vin.Nu imi explic de unde vin astea 16 absente cand eu am mers tot timpu la servici.Cat de mult ma afecteaza cele 16 zile? Eu nu vreau sa ma las vreau sa merg s-o dau in judecata.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:50, 26 August 2009
Absentele va pot afecta la stagiul de cotizare pentru pensie.Daca eronat vi s-a trecut absente nemotivate puteti actiona in judecata fostul angajator pentru a se indrepta situatia
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce acte mi-ar trebui pt.a inainta in instanta?
datele date de dvs nu sunt foasrte clare.
in ce data v-ati depus demisia si in ce data v-a incetat contractul?
Cele 16 absente de cae vorbiti de unde apar, au fost mentionate in cartea de munca?
stimata aiurici

nu te supara dar chiar ne-ai aiurit un pic. in mesaj apar cam multe date, unele fara legatura.
de ex:
-"Urma ca de la 1 August 2008 sa nu ma mai duc "
- "dupa 10 luni mi-a trebuit cartea de munca ,cand am ridicat-o de la I.T.M scria :incetat contractul de munca conf.art79 lit.(1) cu data de 25.08.2009."
- "Nu inteleg de ce mi-a inchis-o cu data de 25.08.2009 cand eu urma ca de la 01.08.2009 sa nu mai vin."
- "Nu imi explic de unde vin astea 16 absente cand eu am mers tot timpu la servici"

1. nu rezulta f clar in ce an s-a intamplat povestea
2. din datele dvs, dupa o incercare de ordonare, a rezultat ca nu ati mai fost la serviciu din 1.08.2009 dar cartea e munca este inchisa cu 25.08.2009.
adica, angajatorul v-a facut cadou 25 de zile de vechime. ptr ca domnisoara asta este: un CADOU
nu rezulta de nicaieri absente in nr de 16 ci un mare cadou de 25 zile de vechime
clio06 a scris:

adica, angajatorul v-a facut cadou 25 de zile de vechime. ptr ca domnisoara asta este: un CADOU
nu rezulta de nicaieri absente in nr de 16 ci un mare cadou de 25 zile de vechime

:)) exact asat as fi vrut sa scriu si eu.. unii sunt atat de directionati pe nemultumirea avuta incat isi imagineaza ac noi intelegem si ce nu ne spune, ne imaginam ce si cand s-a intamplat si binenteles ca stim si daca a fosta doar o eroare de redactare a vreunei date...
aiurici, nu te supara, dar asa este cum spune colega Clio :)

Alte discuții în legătură

Articol zile nemotivate in carte de munca lise lise Buna ziua.As dori sa stiu daca la firma unde am lucrat eu am solicitat 3 lunii de concediu fara plata,si cum nu am stiut ca trebuie sa lucrez 1 an de zile la ... (vezi toată discuția)
Demisie-art 81 pct 8 liveomars liveomars La insistentele angajatorului( nu mi-a dat salariul la timp,a chemat politia la serviciu si m-a dat afara din cladire) mi-am dat demisia cu art 81 pct 8 cu ... (vezi toată discuția)
Nu mi se acorda lichidarea la zi mirelush75 mirelush75 Din data de 21 mai lucrez la o firma cu un contract pe perioada determinata. Mi-am gasit un alt job si am semnat un contract pe o perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)