avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cos de fum comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cos de fum comun

Buna ziua
Cine poate sa ma ajute si pe mine cu un raspuns,
Locuiesc in o casa in sectorul 1 nationalizata si deasupra mea este un alt vecin....
vosurile de fum de la mine trec pe la el prin casa si sunt comune ( si soba lui este pe acelasi cos)."Scumpul meu vecin" a hotarat el sa infunde cosul meu de fum in ideeia ca nu vrea sa moara intoxicat#-o. Este legal sa faca lucrul asta??
Mentionez ca in camera unde a infundat cosul nu am locuit o perioada lunga de timp iar acum o data cu venirea unui nou membru in familie am renovat:justcuz:
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:12, 24 Septembrie 2016
Atat timp cat cosul de evacuare a gazelor/fum de la cele 2 sobe este comun,vecinul nu are dreptul sa va restrictioneze dreptul de folosinta al sobei
Pentru solutionare,notificati oficial vecinul sa dezafecteze modificarea operata la sistemul de evacuare fum sobe,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Am discutat cu el si dupa lungi certuri si tiganii din partea lui a "ramas stabilit" ca o sa mai facem un cos " impreuna financiar " pe care sa-l utilizeze doar el.
Astazi am vb cu el si a spus ca imi da un raspuns in 15 zile ca a fost sa depuna nu stiu ce acte. Va rog daca se poate sa imi recomandati un Avocat !?
Deja este frig noaptea pt copilul de 4 zile si trebuie sa grabesc oarecum situatia asta>
Va multumesc
Un raspuns strict la intrebarea dvs nu stiu sa va dau,dar am locuit intr-o casa asemanatoare cu un etaj,astfel incat intr-un perete comun existau cosurile a 4 sobe de teracota 2 la parter si 2 la etajul 1,fiecare soba apartinand altui apartament,adica avand proprietari diferiti.
Pentru aceste 4 sobe,sus pe acoperis exista un singur cos de fum,dar el era impartit in 4 camere separate pentru fiecare soba.
Verificati si dvs in pod daca nu a fost construit la fel cosul de fum.
La mine cosul de fum trece pe la vecin prin apartament iar soba lui are evacuarea in acelasi cos pe casa sunt doua evacuari dar acceasi problema este si la camera de langa cosul este comun cu al lui de la soba din cealalta camera.X-(#-o

Alte discuții în legătură

Cos de fum la bloc lloryshyka lloryshyka Buna seara, locuiesc la etajul 1 (unu)al unui imobil cu 4 (patru) etaje, vecina de la parter are ca sursa de incalzire soba pe lemne cu cosul de fum ridicat ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o lege - impartire cheltuieli comune bloc fara asociatie de proprietari MARIA7 MARIA7 Vreau sa-mi repar acoperisul, nu exista asociatie de proprietari de care sa apartin, iar vecini de pe scara nu vor sa plateasca. I-mi poate spune cineva ce ... (vezi toată discuția)
***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)