avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unanimitate sau majoritate ....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unanimitate sau majoritate ....

1. Intr-o lege se precizeaza : "Consiliul de administratie, cu acordul adunarii generale a reprezentantilor beneficiarilor elaboreaza (...)" .
2. Decizia poate afecta dreptul de proprietate al fiecarui beneficiar.
3. Acordul adunarii generale trebuie aprobat cu unanimitate de voturi sau majoritate de voturi? Legea nu face nicio precizare in aceasta privinta ... .
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 11:18, 26 Septembrie 2016
In lipsa unei reglementari exacte, consider ca adunarea generala va adopta acel acord cu votul majoritatii.
"Daca eu nu i am dat "mandat" reprezentantului meu de a-mi instraina "casa", persoana care ma reprezinta poate decide asa ceva in locul meu?"
Poate ne spuneti exact despre ce este vorba si despre cum ia hotararile adunarea generala a reprezentantilor .... in lipsa unor detalii cat mai exacte ne este foarte greu sa ne spunem punctul de vedere.

Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Radamante a scris:

1. Intr-o lege se precizeaza : "Consiliul de administratie, cu acordul adunarii generale a reprezentantilor beneficiarilor elaboreaza (...)" .

Despre ce lege este vorba ?
O decizie poate fi luata cu:
1. majoritate;
2. unanimitate, iar "acolo unde legea nu distinge ... ". Nu poate fi vorba si de unanimitate, mai ales ca decizia poate afecta in mod indirect si reducerea proprietatii cuiva? Nu conteaza legea, e vorba despre un principiu... .

Alte discuții în legătură

Locuiesc intr-un complex imobiliar relativ nou construit (2019). ... biancam91 biancam91 Locuiesc intr-un complex imobiliar relativ nou construit (2019). Complexul dispune de asemenea de un drum privat, drum din care, fiecare proprietar detine o ... (vezi toată discuția)
Obligativitate participare cheltuieli reabilitare termica elenagabi elenagabi Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Daca Adunarea Generala a asociatiei a decis reabilitarea termica a blocului (cu majoritatea ... (vezi toată discuția)
Agoa sa AnnaM AnnaM Pentru adoptarea legala a hotararii generale a actionariulor a unei societati pe actiuni ce procent trebuie sa fie prezent din totalul de 100 % din actiuni? (vezi toată discuția)