avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema constructie

Buna ziua
Am cumparat un teren acum 11 ani, care are pe el "doua magazii in constructie,avind acoperis provizoriu",platind impozitul la zi.
Acum vreau sa fac un acoperis serios din tabla ,si sa le transform in locuinta.
Mai trebuie sa le tencuiesc,pun geamuri si usa, ele fiind construite din caramida.
Insa se pare ca am probleme cu un vecin care afirma ca peretele din spate este la o distanta mai mica de 60 cm (mai precis intre 20 si 35 cm ) de gardul comun si nu este de acord , deoarece nu a fost de acord de la inceput acum vreo 14 ani cind fostul proprietar a inceput constructia.
Ce solutie am ??
Pot sa merg pe varianta cu "reamenajare" ca sa nu mai am nevoie de autorizatie de constructie ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: popaaneta , utilizator 15:46, 5 Octombrie 2016
bursul a scris:

am probleme cu un vecin care afirma ca
peretele din spate e la o distanta mai mica de 60 cm (mai precis intre 20 si 35 cm )
de gardul comun si nu este de acord ,
Ce solutie am ??
Multumesc !

Buna ziua :)
Am asteptat ingrijorata..sa raspundeti intrebarii ( intrebarilor de sus)
pt ca am si eu dureri acute asemanatoare.
( sint 2 chestiuni mari dupa cum urmeaza)

1. casa parintilor e la mai putin de 60 cm de gardul din spate.
Vor sa re_tencuiasca pt ca s-a deteriorat zugraveala exterioara.
a) Au nevoie de certificat de urbanism de la primarie
ca sa-si re_tencuiasca casa in curtea lor?

b) in spate Daca vor sa puna si 'scirtaitoare'
trebuie sa ceara aprobarea vecinului pt ca evident se va micsora distanta ?
(sigur.. toate se vor face in cadrul proprietatii parintilor fara sa fie afectat gardul comun.. sau proprietatea vecinului..cu funii -un pic de alpinism ceva)
c) o latura a casei e in strada-
ca sa retencuiasca trebuie sa anunte primaria ( trebuie certificat) ?
am voie sa pun scirtaitoare apoi tencuiala fara sa anunt pe nimeni ?
d)ca sa schimb tabla de pe casa imi trebuie certificat ..trebuie sa anunt primaria?

2 Am in curte 1 cladire din boltari numita in actul de vinzare-cumparare:
corpul C2 descrisa ca
'magazie construita din boltari cu fundatia din beton'
( n-am primit vreo autorizatie de constructie de la cumparator/ am cumparat proprietatea acum 12 ani)
Ca sa schimb destinatia din magazie in rezidenta ( de locuit)
trebuie sa am acceptul vecinilor!!?
adica cind cer certificatul de urbanism primaria o sa ma puna sa ii intreb daca sint de acord si sa obtin semnaturi( acceptul) de la ei ?
Multumesc .
va rog un raspuns cit de mic pt pauperul caruia
ii cade' casa pe el.. si e speriat de legi , vecini ... de lipsa de omenie ..parese si de un elementar bun simt comun :)

Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2016
popaaneta, utilizator
La Primarie veti gasi sigur raspunsul corect, solicitati Certificat de Urbanism pentru "reamenajare si schimbare destinatie constructie" acolo va vor specifica exact ce documente va trebui sa pregatiti, taxa nu este mare si va lamuriti cel mai bine. Anumite reguli de constructie difera de la o localitatea la alta, in functie de deciziile luate de catre consiliile locale.
Mult succes
Multumesc :) pentru promptitudine si bunavointa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarele dintre vecini gabriela_12 gabriela_12 BUNA ZIUA ,VA PUN IN DEZBATERE O PROBLEMA DES INTALNITA INTRE VECINI . SE POATE INLOCUI UN GARD CU ALTUL DIN TABLA INALT DE 2 METRI IN DREPTUL GEAMULUI ... (vezi toată discuția)
Cu acoperisul peste gard mircea10 mircea10 Buna ziua, Am urmatoarea problema legata de o casa de vacanta pe care o detin intr-un orasel de provincie. Un vecin a inceput sa construiasca o casa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu montarea gardului vladdumitru vladdumitru Buna ziua, Am terminat constructia unei case , toate bune si frumoase pana cand am inceput amenajarea curtii si mai exact montarea gradului (din panouri ... (vezi toată discuția)