avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare tichete de masa -pensionare si reangajare in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare tichete de masa -pensionare si reangajare in timpul lunii

Buna ziua,
In data de 19.09.2016 am incetat contractul de munca al unei salariate pentru pensionare la indeplinirea conditiilor de varsta si stagiu de cotizare si i-am deschis un nou contract de munca.
Doamna este cu functie de baza la noi.
Avand in vedere ca in timpul unei luni poti primi deducere personala intr-un singur loc de munca, o sa-i acord deducerea personala pe unul dintre contracte (probabil unde o avantajeaza), nu?
Intrebarea mai arzatoare ar fi daca pot sa-i acord tichete de masa pentru toata luna, respectiv 12 pe vechiul contract si 10 pe cel de-al doilea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 28 Septembrie 2016
Legea 142/1998
art.5
(1) Angajatorul distribuie salariatilor tichetele de masa, lunar, în ultima decada a fiecarei luni, pentru luna urmatoare.
(2) În condiţiile prevăzute la alin. (1), angajatorul distribuie, pe salariat, un numar de tichete de masa corespunzător numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea.

In speta, pentru luna septembrie tichetele,potrivit legii, trebuiau acordate în ultima decada a lunii august.

Deducerea personala in cazul cumului de functii se acorda pe veniturile din salarii obtinute in baza unui c.i.m. unde salariatul declara functia de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete masa lenuivan lenuivan am un angajat cu 2 ore, nu mai este angajat la alta societ., poate beneficia de tichete de masa? cate: -1 tichet ptr fiecare zi lucrata?+ -sau se face ore ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa Luci05 Luci05 Buna ziua! Am fost in concediu de creștere copil si am revenit la serviciu,as dori sa stiu cum se dau tichetele de masa,pe luna in curs sau pe luna ce a ... (vezi toată discuția)
Tichete masa kiti36 kiti36 am fost informata intorcandu-ma la lucru din maternitate ,ca trebuie sa semnez un regulament intern in care sunt de acord sa primesc timp de3 luni doar 10 ... (vezi toată discuția)