avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sesizare politie pentru furt bun comun intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sesizare politie pentru furt bun comun intre soti

o situatie delicata: masina cumparata in timpul casatoriei, pe numele sotului, sotia plateste ratele creditului ( nevoi personale, dar s-a efectuat virament bancar din contul sotiei in contul dealerului ); ambii soti au cheie de la masina; in prezent nu mai locuiesc impreuna, sotul parasind domiciliul, luand si masina; sotia a ridicat masina si l-a anuntat telefonic, iar sotul a facut citatie la politie. cum ar trebui sa procedeze sotia sau ce masuri legale o pot afecta pe sotie? multumesc pentru rabdare si raspuns
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:12, 29 August 2009
HA HA HA
E o intrebare capcana sau este serioasa?!=D>
Daca este bun comun atunci el nu poate face obiectul infractiunii de furt! Exista o singura varianta posibila si anume : PARTAJUL! Nefiind divortati si nefiind facut un partaj prin care sa se decida cui ramane masina , politia nu poate interveni!:D
Dar in cazul unui divort fara partaj!? Multumesc.
In caz de sustragere a unuia dintre bunuri , de catre unul dintre soti , furtul e o infractiune a carei actiune e pusa in miscare la plangerea penala prealabila .
Daca situatia conflictuala se mai atenueaza , se restituie bunul propriu , sotia isi poate retrage , pana la ramanerea definitiva a hotararii (chiar in apel , sau recurs ) plangerea penala prealabila , inlaturandu-se raspunderea celuilalt sot care a efectuat actul de sustragere .

Acest bun face parte din masa celor comune , partajabile

Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
@ecaterina vasile :
o situatie delicata: masina cumparata in timpul casatoriei, pe numele sotului, sotia plateste ratele

@stoica ioana :
Acest bun nu face parte din masa celor comune , partajabile ( are calitatea de bun propriu , fiind dobandit inaintea casatoriei

:oops::vishenka:
masina este dobandita in timpul casatoriei, printr-un credit pentru nevoi personale ( si nu cu destinatie specifica auto ) de catre sotie, iar plata masinii s-a efectuat prin virament din contul sotiei in contul dealer-ului de care s-a cumparat masina. Masina a fost inregistrata pe numele sotului. Si se pare ca a devenit bunul lui cel mai de pret, intrucat a plecat de acasa fara sa-i pese de sotie si de un copil de 2 luni, dar in momentul cand sotia l-a anuntat ca a luat masina din parcare si a plecat cu fiica lor in concediu, sotul impricinat si suparat a facut plangere penala la politie pentru sotie - ca a furat masina care este a lui, pe numele lui, ca el plateste CASCO. Nu abinevoit sa vina sa-si vada copilul nou nascut dar s-a dus pana la politie sa se intereseze de situatia in care se regaseste demersul lui impotriva sotiei.

Sotia a primit citatie, nu s-a prezentat intrucat trebuie sa stea cu copilul, dar a primit tel de la agentul de politie si l-a invitat acasa sa declare ce are nevoie. Intrucat avacata este in CO simai dureaza pana vine, a stabilit data intrevederii cu agentul dupa 8 sept ( plangerea a fost pe 5, iar agentul a fost putin ezitant fata de data propusa intrucat trec 30 zile de la depunere ). e posibil insa sa vina la usa. Daca totusi trebuie sa declar inainte, cum sa fac mai bine pentru a nu avea probleme juridice. Voi inainte si divortul, fireste, dar pana atunci, trebuie sa rezolv cumva cu masina

merci

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu si furt intre soti lucianlucian lucianlucian Buna ziua! Va rog, vreau sa stiu si eu daca sotia a parasit domiciliul cu bebele si cu o suma de bani (120 mil lei), va fi pedepsita. Am facut plangere la ... (vezi toată discuția)
"parasire domiciliu" cocochannel cocochannel Buna ziua, Datorita neantelegerilor si a unei atmosfere tensionate din familie,sotia hotaraste sa plece la parinti impreuna cu minorul,probabil in vederea ... (vezi toată discuția)
Plingere penala anda_30_mihaela anda_30_mihaela buna.in 13 octombrie s/a pronuntat divortul si partajul mie revenindu/mi un teren cu plan de casa , autorizatie de constructie si fundatia de casa facuta.pe ... (vezi toată discuția)