avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu si furt intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu si furt intre soti

Buna ziua!
Va rog, vreau sa stiu si eu daca sotia a parasit domiciliul cu bebele si cu o suma de bani (120 mil lei), va fi pedepsita. Am facut plangere la Politia Judeteana (am nr. de inregistrare) si am si martori la acest furt. Sotia a recunoscut ca a luat aceasta suma de bani. Ea spune ca sunt pentru cresterea copilului. Ce pot face sa recuperez macar jumatate din ei? Sotia invoca, ca eu am ramas cu autoturismul, dar nu suntem noi in drept sa le impartim (in caz de divort, eu sunt pe ideea partaj prin hotarare jud.)
Pot face un act la politie intre mine si ea, daca imi inapoiaza jumatate din suma?
Iar daca nu accepta sa dea jumatate din bani, ce am de facut?
Cel mai recent răspuns: lucianlucian , utilizator 00:02, 22 Ianuarie 2010
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.La fel si retragerea plangerii penale prealabile.
ART. 210
Pedepsirea unor furturi la plângerea prealabilă
Furtul săvârşit intre soţi ori între rude apropiate, sau de către un minor în paguba tutorelui său, ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se urmăreşte numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.,asa cum v-a spus si doamna Ioana Stoica.
Formulati actiune de divort si partaj,concomitent sau separat si aceastea pot rezolva problemele.
Actiunea de divort trebuieste dobandita cu acte,martorisi ancheta sociala,iar cea de partaj,cu acte,interogatoriu,martori si expertize.
In cadrul actiunii de partaj,puteti incheia o tranzactie ,conf.art.271 c.pr.civ,aceasta va reprezenta vointa dvs.expresa,va face parte integrala din hotarare si va fi definitiva
Continuati sa va dovediti actiunea de furt intre rude cu acte si martori.
La politie nu se pot face intelegeri
Pai daca recomandati utilizatorului sa introduca divort si partaj si sa mai faca si tranzactie in ceea ce priveste partajul ce rost mai are ca actiunea de furt intre soti sa mearga mai departe? Asa, de amorul artei sau din razbunare ca l-a parasit?
La politie nu e musai sa se faca intelegeri dar asta nu inseamna ca nu se poate! Utilizatorul poate sa ii spuna(nu sa si scrie) politistului care efectueaza cercetarea ca este de acord sa se impace daca i se va restitui jumatate din suma. Politistul va spun eu ca va fi chiar bucuros si va insista chiar el pe langa sotia acestuia numai ca sa scape de un dosar. Mai trebuie vazut daca si soata hoata va dori sa dea banii. Oricum cu aceasta planegere penala care se poate retrage cand intervine impacarea partilor utilizatorul isi are la mana sotia. Si sa nu uitam ca exista si o pedeapsa pt aceasta infractiune. .... Suna putin a santaj dar daca ajungem sa calcam peste orice de ce sa nu procedam si in acest caz ca atare. Adica sa ne aparam propriile interese ca de nu.... uite ce se intampla.
lucianlucian a scris:

Vreau sa stiu si eu daca sotia a parasit domiciliul cu bebele si cu o suma de bani (120 mil lei), va fi pedepsita. Am facut plangere la Politia Judeteana si am si martori la acest furt. Sotia a recunoscut ca a luat aceasta suma de bani. Ea spune ca sunt pentru cresterea copilului. Ce pot face sa recuperez macar jumatate din ei? Sotia invoca, ca eu am ramas cu autoturismul, dar nu suntem noi in drept sa le impartim (in caz de divort, eu sunt pe ideea partaj prin hotarare jud.)
Pot face un act la politie intre mine si ea, daca imi inapoiaza jumatate din suma?
Iar daca nu accepta sa dea jumatate din bani, ce am de facut?

1. Plangerea prealabila depusa la politie isi va urma cursul iar daca sotia a recunoscut furtul acelei sume de bani, conduce la stabilirea vinovatiei pentru savarsirea infractiunii de furt intre soti. Plangerea poate fi retrasa sau poate avea loc impacarea partilor in cazul in care va inapoiaza jumatate din suma si astfel, cercetarea penala a acestei infractiuni se va stinge.
2. Daca sunteti sigur ca divortul este singura rezolvare a situatiei, atunci veti introduce actiunea de divort in cadrul careia se va solutiona si situatia copilului in sensul stabilirii caruia dintre parinti sa-i fie incredintat.
In aceasta situatie, daca nu ajungeti la o intelegere cu sotia in ce priveste impartirea bunurilor comune (bani, bunuri mobile si imobile) veti introduce si o actiune de partaj, simultan sau ulterior solutionarii actiunii de divort.
Va recomand, in toate situatiile, sa va angajati un avocat care va sti cum sa va apere interesele. In cazul in care nu vi se va incredinta dv. copilul, puteti formula in cadrul actiunii principale de divort un petit privind stabilirea unui program de vizitare al minorului.
Succes! ;)

Alte discuții în legătură

Furtul intre soti se pedepseste? (in noul cod penal) lucianlucian lucianlucian Va multumesc la toti pentru raspunsuri. Ce pedeapsa este pentru cel ce comite furtul intre soti? Sotia imi spune ca nu se mai pedepseste in Noul Cod penal. ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti midax42 midax42 buna ziua, si la multi ani ! am mai pus aceasta intrebare si nu stiu unde gasesc raspunsul , Sunt invinuit de sotie in urma plecarii mele inopinante de acasa ... (vezi toată discuția)
Acuzatia de furt impotriva unui dintre soti ContSters115122 ContSters115122 Buna ziua, Se poate formula o plangere la politie impotriva sotului/sotiei sub acuzatia de furt a unei sume de bani existente in casa, domiciliu comun ptr ... (vezi toată discuția)