lucianlucian a scris:
Vreau sa stiu si eu daca sotia a parasit domiciliul cu bebele si cu o suma de bani (120 mil lei), va fi pedepsita. Am facut plangere la Politia Judeteana si am si martori la acest furt. Sotia a recunoscut ca a luat aceasta suma de bani. Ea spune ca sunt pentru cresterea copilului. Ce pot face sa recuperez macar jumatate din ei? Sotia invoca, ca eu am ramas cu autoturismul, dar nu suntem noi in drept sa le impartim (in caz de divort, eu sunt pe ideea partaj prin hotarare jud.)
Pot face un act la politie intre mine si ea, daca imi inapoiaza jumatate din suma?
Iar daca nu accepta sa dea jumatate din bani, ce am de facut?
1. Plangerea prealabila depusa la politie isi va urma cursul iar daca sotia a recunoscut furtul acelei sume de bani, conduce la stabilirea vinovatiei pentru savarsirea infractiunii de furt intre soti. Plangerea poate fi retrasa sau poate avea loc impacarea partilor in cazul in care va inapoiaza jumatate din suma si astfel, cercetarea penala a acestei infractiuni se va stinge.
2. Daca sunteti sigur ca divortul este singura rezolvare a situatiei, atunci veti introduce actiunea de divort in cadrul careia se va solutiona si situatia copilului in sensul stabilirii caruia dintre parinti sa-i fie incredintat.
In aceasta situatie, daca nu ajungeti la o intelegere cu sotia in ce priveste impartirea bunurilor comune (bani, bunuri mobile si imobile) veti introduce si o actiune de partaj, simultan sau ulterior solutionarii actiunii de divort.
Va recomand, in toate situatiile, sa va angajati un avocat care va sti cum sa va apere interesele. In cazul in care nu vi se va incredinta dv. copilul, puteti formula in cadrul actiunii principale de divort un petit privind stabilirea unui program de vizitare al minorului.
Succes! ;)