avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu si furt intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu si furt intre soti

Buna ziua!
Va rog, vreau sa stiu si eu daca sotia a parasit domiciliul cu bebele si cu o suma de bani (120 mil lei), va fi pedepsita. Am facut plangere la Politia Judeteana (am nr. de inregistrare) si am si martori la acest furt. Sotia a recunoscut ca a luat aceasta suma de bani. Ea spune ca sunt pentru cresterea copilului. Ce pot face sa recuperez macar jumatate din ei? Sotia invoca, ca eu am ramas cu autoturismul, dar nu suntem noi in drept sa le impartim (in caz de divort, eu sunt pe ideea partaj prin hotarare jud.)
Pot face un act la politie intre mine si ea, daca imi inapoiaza jumatate din suma?
Iar daca nu accepta sa dea jumatate din bani, ce am de facut?
Cel mai recent răspuns: lucianlucian , utilizator 00:02, 22 Ianuarie 2010
mihaela_1973ro a scris:

Pai daca recomandati utilizatorului sa introduca divort si partaj si sa mai faca si tranzactie in ceea ce priveste partajul ce rost mai are ca actiunea de furt intre soti sa mearga mai departe? Asa, de amorul artei sau din razbunare ca l-a parasit?
La politie nu e musai sa se faca intelegeri dar asta nu inseamna ca nu se poate! Utilizatorul poate sa ii spuna(nu sa si scrie) politistului care efectueaza cercetarea ca este de acord sa se impace daca i se va restitui jumatate din suma. Politistul va spun eu ca va fi chiar bucuros si va insista chiar el pe langa sotia acestuia numai ca sa scape de un dosar. Mai trebuie vazut daca si soata hoata va dori sa dea banii. Oricum cu aceasta planegere penala care se poate retrage cand intervine impacarea partilor utilizatorul isi are la mana sotia. Si sa nu uitam ca exista si o pedeapsa pt aceasta infractiune. .... Suna putin a santaj dar daca ajungem sa calcam peste orice de ce sa nu procedam si in acest caz ca atare. Adica sa ne aparam propriile interese ca de nu.... uite ce se intampla.


1.Cu respect,d-na consilier mai sunt si alte bunuri de impartit,asa cum rezulta din relatarile user-ului
2.User-ul se refera la intelegere in privinta impartirii bunurilor la politie si nu la o intelegere privitoare la solutionarea plangerii formulate
Va multumesc la toti pentru raspunsuri.
Ce pedeapsa este pentru cel ce comite furtul intre soti?
Sotia imi spune ca nu se mai pedepseste in Noul Cod penal. Oare?
Daca nu vrea sa inapoieze jumatate din suma, ce am de facut?
Cine va trebuie sa plateasca taxa de partaj? Cel care cere ca partajul sa fie facut?
Daca in urma sentintei de divort, sotia va obtine copilul, ea va vrea sa plece cu copilul din tara. Eu daca am program de vizita la copil, ea va putea sa paraseasca tara cu copilul? Cat timp dureaza divortul, daca sotia nu este de acord?
lucianlucian a scris:

Ce pedeapsa este pentru cel ce comite furtul intre soti?
Sotia imi spune ca nu se mai pedepseste in Noul Cod penal. Oare?
Daca nu vrea sa inapoieze jumatate din suma, ce am de facut?
Cine va trebuie sa plateasca taxa de partaj? Cel care cere ca partajul sa fie facut?
Daca in urma sentintei de divort, sotia va obtine copilul, ea va vrea sa plece cu copilul din tara. Eu daca am program de vizita la copil, ea va putea sa paraseasca tara cu copilul? Cat timp dureaza divortul, daca sotia nu este de acord?

Of, atatea intrebari si atat de tarziu in noapte...
1. Furtul intre soti este prevazut de art. 210 raportat la art. 208 Cod penal si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 12 ani.
2. Noul Cod penal va intra poate in vigoare peste vreo doi ani, astfel incat, la acest moment, nu are relevanta ce prevede acest Nou Cod penal. Fiind vorba despre sanctionarea furtului intre soti numai la plangerea prealabila a celui vatamat, atunci aceasta plangere trebuie depusa la politie sau Parchet in termen de 2 luni de la data savarsirii faptei.
3. Nu inapoiaza jumatate din suma, mentineti plangerea de furt intre soti si va fi trimisa in judecata pentru savarsirea acestei infractiuni.
4. Taxele de timbru se achita pana la termenul stabilit de instanta de catre reclamant, si fiind vorba despre partaj bunuri comune se timbreaza cu 3% din valoarea bunurilor ce fac obiectul partajului.
5. Daca sotiei ii va fi incredintat copilul, iar dv. veti solicita in scris stabilirea unui program de vizitare al minorului la domiciliul dv., sotia nu va putea pleca din tara cu minorul definitiv pentru ca va ajunge sa savarseasca infractiunea de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului (art. 307 alin. 2 C.pen.).
6. Divortul poate dura cateva luni daca sotia nu este de acord cu desfacerea casatoriei, avand in vedere faptul ca de la un termen de judecata la altul trece cel putin o luna de zile. ;)
Va multumesc frumos pentru amabilitate si promptitudine!
Succes in toate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furtul intre soti se pedepseste? (in noul cod penal) lucianlucian lucianlucian Va multumesc la toti pentru raspunsuri. Ce pedeapsa este pentru cel ce comite furtul intre soti? Sotia imi spune ca nu se mai pedepseste in Noul Cod penal. ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti midax42 midax42 buna ziua, si la multi ani ! am mai pus aceasta intrebare si nu stiu unde gasesc raspunsul , Sunt invinuit de sotie in urma plecarii mele inopinante de acasa ... (vezi toată discuția)
Acuzatia de furt impotriva unui dintre soti ContSters115122 ContSters115122 Buna ziua, Se poate formula o plangere la politie impotriva sotului/sotiei sub acuzatia de furt a unei sume de bani existente in casa, domiciliu comun ptr ... (vezi toată discuția)