avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plingere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plingere penala

buna.in 13 octombrie s/a pronuntat divortul si partajul mie revenindu/mi un teren cu plan de casa , autorizatie de constructie si fundatia de casa facuta.pe teren se afla o baraca metalica ne amintita in actele de partaj dar care este intabulata pe teren si trecuta in planul de constructie.in 23 octombrie fosta sotie impreuna cu sora,fratele si cumnatul ei au darimat gardul a luat baraca metalica si a spart fundatia cu picamarul.in seara aceleiasi zile sora mea a trecut pe acolo si a vazut dezastrul.a sunat la 112 .a venit politia am dat declaratiidar de atunci nu se mai intimpla nimic.am mai fost la politie de citeva ori si mi s/a spus ca nu poate sa faca dosar penal deoarece nu era venita sentinta irevocabila si inca era si fosta sotie propietara.ce pot face in acest caz?trebuie sa mentionez ca sora si cumnatul fostei sotii sunt membrii importanti in PNL .de atunci tot primesc telefoane de la fosta sotie prin care sunt amenintat.va rog spuneti/mi ce pot sa fac?in cit timp as mai putea face o plingere penala si cit ar fi ea de eficienta in acest caz?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 19:06, 3 Decembrie 2009
Sfatul meu este sa le faceti plangere penala la parchet si la politie pentru distrugere! In felul acesta o sa ii linistiti!
Nu are importanta daca sunt membrii unui partid politic sau nu! In fata legii raspundem cu totii in aceeasi masura sau mai bine zis legea este aceeasi pentru toti!
Succes!
=D>
buna seara. in sitatia in care sotia cu care sunt in divort are de achitat impreuna cu mine o rata la banca si ea refuza acest lucru eu intalnind-o pe strada si ii i-au acesti bani reprezentand jumatate din rata ma poate denunta pt ca i-am luat acesti bani?
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
cris_deo, utilizator
E savarsita infractiunea de furt , intre soti , a carei actiune penala e pusa in miscare la plangerea penala prealabila.
dar daca ea n-a avut servici si mi-a furat 12 ani banii din buzunar asta nu e furt intre soti ? o pot acuza eu in acest moment cand ea lucreaza si crede ca are bani dar nu stie sa achita si ratele la banca
Veniturile salariale ale sotilor se prezuma ca sustin intretinerea unei familii.Si, atata vreme cat exista o sustragere a acestora , dupa cum am mentionat mai sus , e savarsita o infractiunea de furt , al carei pericol social , in comparatie cu furtul incriminat de art.208 sau cel calificat , precizat in art 209 din Codul penal , e unul mai mic , asa incat legiutorul a inteles sa prevada plangerea penala la mijloc de sesiare a organelor judiciare si ca act de punere in miscare a actiunii penale.

Insa , impacarea partilor/retragerea acestei plangeri inlatura raspunderea penala.

Alte discuții în legătură

Furt intre cumnati luciana1988 luciana1988 Buna ziua. Am ales sa ma adresez aici pentru ca nu stiu ce sa fac. Stau la o casa, impreuna cu sotul si cei 2 cumnati ai mei. Saptamana aceasta, cumnatul cel ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti? marci_rotariu marci_rotariu Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Sora mea a intentat divort. Ei au locuit intr-un apartament , apartament cumparat de parintii sotului ei ( cu banii de la ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti = termen depunere plingere,,prescriptie ContSters154030 ContSters154030 Pot depune plingere la Parchet pt furt intre soti = furt efectuat acum (vezi toată discuția)