pentru cotele parti detinute de dvs prin succesiune se calculeaza in fucntie de data mortii autorului succesiunii iar pentru cota parte ce ati dobandit-o prin partaj de la data incheierii partajului.
Domnule Joha, nu cred ca aveti dreptate, si pentru cota de 3/8 dupa tatal meu si pentru cota de 1/2 dupa tatal meu, impozitul se calculeaza de la data de 31 iulie 2014, nu de la data de cand a murit tatal meu la 09 mai 2010, si unchiul meu la 30 octombrie 2013, intrucat inainte de data de 31 iulie 2014 , eu nu eram proprietar. Eu proprietar al acestui imobil nu am devenit de la data de mortii tatalui si unchiului meu, ci de la data de 31 iulie 2014, intrucat la Directia Taxe si Impozite Locale eu pana la data de 31 iulie 2014 nu eram proprietar, si figurau proprietari tatal si unchiul meu, chiar daca erau decedati si eu plateam impozit in numele lor, ca si cand ei ar fi fost vii. Dar eu proprietar al imobilului am devenit de la data de 31 iulie 2014, nu de la data de 09 mai 2010 , si nici de la data de 31 octombrie 2014. Cum sa fiu proprietar de la o data anterioara datei de 31 iulie 2014, daca eu nu aveam certificat de mostenitor? Devin proprietar al unui imobil de la data certificatului de mostenitor, nu de la data mortii tatalui si unchiului meu. Ca daca as deveni proprietar de la data mortii tatalui si unchiului meu, nu ar mai fi nevoie de certificatul de mostenitor.
1.Ba da stimate domn, dvs prin acceptarea succesiunii si faptul ca ati devenit mostenitor, inseamna ca sunteti mostenitor de la data mortii autorului succesiuni. Este un principiu de drept ENUNTAT LA 1114 COD CIVIL. Faptul ca ati schimbat rolul fiscal dupa eliberarea certificatului de mostenitor este normal, pentru ca Fiscul nu poate schimba in baza uneui principiu de drept ci in baza unui act!
De ce credeti atunci ca se plateste impozit pentru succesiunile a carui autor a decedat de mai bine de doi ani?!
2.Nu e cazul sa ma certati si nu sunt domn.
Stimate, domn sau doamna ce sunteti nu va cert, dar nu prea are logica. Este adevarat ceea ce mi-ati scris dumnevoastra ca de la data mortii tatalui meu si al unchiului meu, eu sunt mostenitorul lor, dar proprietar pe casa nu am devenit de la data succesiunii tatalui meu si a unchiului meu, ci de la data cand am devenit proprietar prin certificatul de mostenitor. Asa ca nu cred ca aveti dreptate. In rolul fiscal la Directia Taxe si Impozite , tatal si unchiul meu au figurat proprietari pana la 31 iulie 2014, iar de la 31 iulie 2014 eu am devenit proprietar pentru ca am facut succesiunea. Eu nu apar la Taxe si Impozite proprietar in perioada 09 mai 2010-30 iulie 2014 , ci proprietari apar tatal si unchiul meu, eu am devenit proprietar de la data de 31 iulie 2014. Aici nu se pune problema faptului ca eu sunt mostenitorul tatalui meu si unchiului meu, ci se pune problema datei de la care am devenit proprietar, ca eu puteam sa renunt la mostenire, chiar daca sunt mostenitorul tatalui meu si unchiului meu.
Dumneavoastra ati putea sa vindeti un bun fara a face certificat de mostenitor la notar ? Dumneavoastra deveniti proprietar al bunului respectiv nu prin faptul ca au murit autorii dumneavoastra, ci prin faptul ca faceti certificat de mostenitor, deci deveniti proprietar si puteti vinde bunul in baza certificatului de mostenitor, nu prin simplu fapt ca au murit tata si unchiul. Ca daca ati deveni proprietar doar prin simplu fapt ca a murit tata si unchiul, ati putea sa vindeti imobilul si fara certificat de mostenitor, ceea ce este imposibil.
Editat de Admin
Regulamentul forumului: 1.2. Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
Domnule Administrator , eu nu am scris cu majuscule, nu inteleg de ce imi faceti mie observatie, uitati-va la domnul sau doamna Joha, care a scris cu majuscule ENUNTAT LA 1114 COD CIVIL.Intai cititi cu atenti si apoi faceti critici ! Ca observ ca ma criticati aiurea in tramvai !