Buna ziua,
Ajutati-ma va rog in urmatoarea problema - de pe 01.08.2016 societatea a devenit platitoare de tva ca urmare a depasirii plafonului, ce inregistrari contabile trebuie sa fac avand in vedere ca soldul debitor al contului 371 la 31.07.2016 este de 236088.66 lei, iar soldului creditor al contului 378 este 63432.28 lei?
Multumesc
In momentul depasirii plafonului si inregistrarea ca platitor de TVA, marfa aflata in stoc se inventariaza, atat la pretul de vanzare cu amanuntul, cat si la pretul de achizitie, pe fiecare furnizor in parte, in vederea deducerii TVA.
Daca se pastreaza pretul de vanzare cu amanuntul, se calculeaza TVA neexigibil aferent fiecarui produs in functie de cota aplicata si se scade din adaosul comercial. Se face articolul contabil:
378 = 4428
Ajustare tva
ani_muresan2000
la 31 decembrie 2009 am depasit plafonul de 35000 euro,am depus declaratia 010 privind inregistrarea ca si platitor de tva ce inregistrari contabile se fac ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva
NEG_DORI
va rog vreau sa stiu si eu care sunt inreg contabile la ajustare tva stoc de marfa comert cu amanuntul trecere de la platitor de tva la neplatitor .imi ... (vezi toată discuția)