avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii in contul asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii in contul asociatiei

Buna seara
Acum mai bine o luna si jumatate am supus atentiei utilizatorilor siteului o problema foarte des intalnita in Sibiu in ceea ce priveste plata intretinerii, respectiv dl. presedinte incasa contributia lunara in baza unui carnetel si a unei stampilute pe care scria Asociatia de locatari Vasile Aron nr. 8 fara nici o semnatura. Problema respectiva s-a rezolvat in ceea ce ma priveste, in sensul ca in momentul cand i-am cerut acetuia chitanta nu a ezitat si a completat-o. Acum am dat de alta problema: fiind perioada concediilor am fost plecati din localitate, drept urmare nu am platit intretinerea in datele stabilite de asociatie, si drept urmare in incercarea de a nu ramane restantieri ( nu arata frumos pe tabelul de la intrarea in bloc) m-am adresat societatii unde are deschis asociatia contul, respectiv CEC. Stupoare: doamna de la ghiseu, plictisita din cale afara imi spune ca nu se pot incasa banii deoarece axista o conventie incheiata intre asociatia de locatari si CEC prin care acestia sa nu accepte banii eventualilor proprietari; uite asa ca "s-a prezentat unul de la asociatie, presedintele si a facut galagie de ce primim banii.... ca sunt multi restantieri si ei nu se mai descurca..." Si cu asta "v-am inchis gura si descurcati-va ca pe mine nu ma intereseaza".
Intrebarea mea este: e legala aceasta conventie, asta in cazul in care exista?
Ma pot adresa OPC-ului cu o plangere in acest sens sau cu o adresa scrisa CEC-ului prin care sa solicit un raspuns in scris referitor problemei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: danielatul , utilizator 23:00, 28 August 2009
Mergeti la seful agentiei CEC si discutati sau la juristul lor. Daca aveti contul IBAN al asociatiei deschis la CEC puteti face plata din alt cont, din alta banca fara sa mai intrebati la CEC.
@ana1234maria
Nu se poate asa ceva. E prima oara in viata mea cand aud ca o banca nu primeste depuneri in cont. Probabil e vorba de o conventie verbala pe baza de "strigaturi" intre un presedinte de asociatie (al Dv.) care nu se prea descurca in socoteli contabile si doamna de la ghiseu sau sefa ei impresionata de aplombul verbal al domnului cu pricina,
Procedati cum v-a sfatuit @adriantot. Si in plus "bagati-le" si textul cu protectia consumatorului. Macar asa.....sa le "inchideti si Dv. gura lor".
In Sibiu se petrec lucruri.......
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
elga50, moderator
Intr-adevar ciudata speta. Stiam ca bancile nu dau banii oricui dar ca primesc de la oricine! Probabil singurul considerent pentru care presedintele a incheiat aceasta "conventie" este acela ca pe extras e posibil sa nu apara de la cine au fost depusi acei bani, dar asta nu poate fi un temei legal.
Am totusi o nelamurire: Presedintele incaseaza la dvs. in Asociatie sau administratorul?:-/
Mergeti sa depuneti banii si daca nu vor sunati la OPC exact in acel moment, in fata lor. Se linistesc imediat.
Nu am apucat inca sa merg la sediul CEC in Sibiu sa vad ce spun dansii. Ca sa raspund unui msg de mai sus nu stiu exact cine incaseaza deoarece apartamentul este constructie noua si nu p-rea ii cunosc pe "domnii" din asociatie, insa nici o problema avem noi timp de acum incolo sa ne cunostem.
O sa va tin la curent cu raspunsul celor de la CEC
Multumesc

Alte discuții în legătură

Plati catre radet doru barbu doru barbu Asociatia de locatari are cont curent in BCR.Plata facturilor RADET se face prin BCR si numai prin BCR( pe factura scrie contul asociatiei la BCR).Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Eºalonare plata restante pufosenix pufosenix Bună seara, am şi eu nevoie de un sfat, poate mă puteţi ajuta, am fost întrebat la rândul meu şi nu am ştiut ce să răspund. Situaţie în ... (vezi toată discuția)
Cont bancar asociatie luciano39ok2007 luciano39ok2007 sunt oblogate asociatiile de proprietari sa aibe cont curent bancar ,pt ca am incercat sa platesc intretinerea prin virament bancar si mi s-a spus ca nu au ... (vezi toată discuția)