avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deviz- produse finite
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deviz- produse finite

buna seara!

am preluat un SRL cu domeniul de activitate de confectionarea de garduri si porti din fier forjat.
rog foarte mult cine lucreaza in acest domeniu , m-ar interesa concret calculul devizului la obtinerea unei porti sau unui gard.
se calculeaza la pretul efectiv, sau prestabilit si apoi cu diferenta de pret? cum este mai bine?
si daca se poate si un model de deviz.

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: miraj , utilizator 16:52, 26 August 2009
Activitatea de productie, este complexa si difera de la un sector de activitate la altul. In plus, dumneavoastra trebuie sa va stabiliti costurile, in functie de consumul de materiale, manopera si alte cheltuieli ( energie electrica, apa etc.), precum si cota parte din cheltuielile administrative..
Puteti apela si la un program de devize. Important este sa stiti ce materiale consumati pentru realizarea fiecarui produs, ce cheltuieli aveti cu forta de munca si alte cheltuieli auxiliare si/sau indirecte.
Spre exemplu:
Sa zicem ca pentru realizarea 1m gard forjat cosumati :
50kg fier forjat x lei/kg= val. A
5 buc.electrozi de sudura x lei/electrod= val B
consum energie electrica= val C
cheltuieli cu salariile= val D
alte cheltuieli indirecte=val F
val A + val B + val C + val D +val F = val G este costul efectiv pentru 1m gard forjat
Pentru ca sa existati ca societate, trebuie sa aveti si profit. Prin urmare, la val G va adaugati procentul de profit(adaosul comerecial), sa zicem val H. Asta inseamna ca in final, veti avea produsul la pret de vanzare, sa zicem val I =[val G (cost efectiv de productie) +val H (adaosul comercial)] x 19%, in cazul in care sunteti platitor TVA.
Daca nu aveti un normativ, pentru a determina cota parte cu salariile si cheltuielile indirecte, testati sa vedeti in cat timp se realizeaza unitatea de produs, in cazul nostru 1m de gard din fier forjat.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
Cornelia Tulpan, Contabil
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modernizare gard metalic in jurul blocului- sector 3 Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua, as dori sa stiu daca asociatiile din Sector 3, la modernizarea ( bordura mai inalta cu aceeasi plasa metalica) gardului din jurul blocului au ... (vezi toată discuția)
Tva Stefan Ioana Stefan Ioana Am o intrebare legata de TVA. In structura de preţ a unui produs intra costul cu materia prima,cu munca vie(forta de munca) energie, amortismente, ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune piese auto me.elena me.elena Buna ziua Am urmatoarea problema:un service auto care vinde piese auto dar face si reparatii auto deci are doua tipuri de venituri 704 si 707.problema este ... (vezi toată discuția)