avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contributie la pensie dedusa pe firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contributie la pensie dedusa pe firma

Sunt administratorul unei firme (reprezentant legal,asociat unic)si vreau sa stiu daca pot sa platesc din banii firmei (pe ultimii 5 ani) contributia la pensie? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:17, 29 Septembrie 2016
Platiti din banii personali iar nu din banii firmei. Pentru a deveni bani personali, profitul realizat de firma trebuie repartizat sub forma de dividende si platit impozit la stat.
Mutumesc!Dar plata contributiei de asigurari sociale lunare(pensii si sanatate) ?
Este acelasi lucru.

Daca se trec pe cheltuielile firmei, chiar si nedeductibile fiscal, un eventual control poate considera ca s-a dorit evitarea platii impozitului pe dividende.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cas la dividende rokmony rokmony Societatea la care sunt asociat unic a realizat un profit de 160.000. ron in 2007, repartizat ca 60.000 dividende si 100.000. fond dezvoltare.dividendele le-am ... (vezi toată discuția)
Obligatii administrator zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna, S-a infiintat un SRL cu un asociat unic. Asociatul este si administratorul firmei prin act constitutiv. Firma nu e microintreprindere si va plati ... (vezi toată discuția)
Dividente emin3m_ emin3m_ Bună ziua. Am firma S. R. L și lucrez în Belgia ca prestări servicii de sudura. Nu am nici un asociat și plătesc impozit trimestrial 3% din venit. Sunt ... (vezi toată discuția)