avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu crestere copil

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Avand in vedere ca indemnizatia de crestere a copilului se calculeaza in functie de veniturile nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii si prima luna luata in calcul este luna nasterii poate sa intre in calculul celor 12 luni un avans de salariu? Adica, in cazul meu, luna nasterii este sfarsit de octombrie 2016, iar ziua de salariu este 5 octombrie si daca as cere un avans de salariu pe care sa-l incasez in octombrie din salariul pe care l-as primi in noiembrie, suma din avans intra la calculul celor 12 luni anterioare nasterii copilului?

Mentionez ca eu am avut continuitate in ultimii 2 ani anterioare nasterii, si ma intereseaza sa stiu daca in luna nasterii pot include la calcul venitul net din salariu+avansul de salariu.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Geea16 , utilizator 18:45, 3 Octombrie 2016
Pentru luna naşterii copilului se iau în calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizaţia de maternitate.
Multumesc pentru raspuns! Inteleg ca toate veniturile impozabile, pe care le incasez in luna nasterii, inclusiv avans din salariul din luna noiembrie, intra la calculul indemnizatiei de crestere copil!
Pentru luna octombrie 2016 - luna nasterii -se ia in considerare venitul pe care l-ati fi primit dacă ati fi lucrat în toată luna -salariul aferent lunii octombrie -, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizaţia de maternitate.
M-am lamurit! multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate - ultimele 6 luni grandanat grandanat Am cateva nelamuriri legate de concediul de crestere copil si nu numai. 1. \\"Ultime 6 luni\\" pentru calculul indemnizatiei aferente concediului de ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil MIOGH MIOGH Buna ziua, la calculul indemnizatiei de crestere copil de pana la 2 ani se iau in calcul si veniturile din perioada de concediu pre si post natal sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . sunt angajata din oct 2022, urmand sa nasc in aprox ... Marykaaa Marykaaa Buna ziua . Sunt angajata din oct 2022, urmand sa nasc in aprox 20 oct 2023. As vrea sa intru in prenatal la 1 sept. 1. Calculul indemnizatiei de maternitate ... (vezi toată discuția)