avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minora de 13 ani fugita, politia refuza sa ajute
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minora de 13 ani fugita, politia refuza sa ajute

buna ziua. ma numesc Emilia. locuiesc cu sotul in Germania. de mai bine de 6 luni, mama mea are probleme cu sora mea de 13 ani care tot pleaca de acasa impreuna cu o alta prietena. din cate am descoperit impreuna cu mama mea, se folosesc de prostitutie pt a face in ban amandoua. prin inercari disperate, mama a incercat sa o aduca acasa. politia a adus-o acasa doar cand a plecat prima oara. la celelalte disparitii mama a fost refuzata de catre politia din localitate sa ii preia plangerea pe motivul ca ,,ce doamna, noi avem bani de benzina sa umblam pe strazi dupa fiica dumneavoastra toata ziua?,,..in acest moment sora mea e plecata de mai bine de 3 saptamani si nu mai stim ce sa facem. ce credeti ca este de facut?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:39, 4 Octombrie 2016
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Dacă vrea sa se prostitueze nimeni nu o poate impiedica.

Politia nu poate sa fie taxi și sa o ducă acasă noapte pentru ca apoi sa plece din nou.

Soluția nu se găsește la politie...

Nici plângerea împotriva politiei nu ajuta în mod efectiv.

atunci unde credeti ca poate fi gasita Solutia? totusi e o minora de 13 ani. nu exista nici o lege in Romania asta pentru copii tarii noastre?
Sa se ia legătura cu Protecția Copilului.

Vedeți cum va zic sa procedați.

Variantele sunt destul de delicate...sub aspect juridic...
Cam au dreptate. La fel e si in Ro. Daca o persoana comunica cu familia nu prea mai este disparitie. Daca nu ar fi minora nici nu s-ar mai inregistra. Vad 2 variante. Ori e internata intr-un centru de minori daca familia nu o mai poate stapani. Ori ramane cu familia si tot fuge.Psihologi, discutii. Aici trebuie sa va hotarati si voi ce e mai bun pentru ea. E foarte delicata discutia deschisa de dvoastra caci avem de a face cu un minor care inca nu gandeste ca un adult si nu e responsabil in totalitate pentru ce gandeste. De exemplu in Romania minorul sub 14 ani nu raspunde penal din ceea ce stiu. Iar din experienta va spun ca doar trecerea timpului va face sa fie mai bine. Acum intrebare. Cine da garantia ca nu se va intampla nimic rau cu acel copil pana se maturizeaza? Iar ce priveste miscarea Politiei v-as sugera sa discutati din nou cu fata si daca pare a fi in vreun pericol care ii poate pune in pericol viata, sa fie lipsita de libertate sau alte aspecte grave sa sesizati imediat. Ce veti face daca va fi gasita? O luati iar de la capat?
Prostitutia este legala dupa 18 ani. Pentru minori e ilegala. Deci ar putea fi trimisa la o scoala de corectie pentru a fi ocrotita (masura de protectie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minora plecata de acasa laur2013 laur2013 care este solutia ca o minora de 16 ani sa plece de acasa fara ca sa aibe probleme cu politia? Care este rolul politiei in aceasta cauza? ce atributii are ... (vezi toată discuția)
Minorii problema, mark37 mark37 Buna seara, Sunt un tata al unui minor,despartit de 2 anii de mama copilului ,in sentinta judecatoreasca se spune ca ambi parintii trebuie sa participe la ... (vezi toată discuția)
Va implor ajutatima oarecare oarecare Sunt disperat sunt in ultimul stagiu de teroare mi-e teama de mine:(( Am sa incep cu mama decedata tata acoolic eu si sora mea locuiam la bunica pana cand ... (vezi toată discuția)