avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de venituri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de venituri

Buna ziua,

Un cadru militar a trecut în rezervă, beneficiind de pensie de serviciu anticipata parțială conf. Art. 18 lit. B, din Lg. 223/2015.
Vrea în continuare să se angajeze la privat. Din cate știm, conf. Art. 76 alin. 1, lit. A din aceeași lege, poate cumula pensia de serviciu cu venituri din salarii.
Sunt prevederi legislative care sa interzica cumuleze pensia militara anticipata cu salariul? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elena Elena , Consultant resurse umane 21:42, 6 Februarie 2017
Potrivit art.15 din Legea 223/2015, pensia de serviciu poate fi:
a) pentru limită de vârstă;
b) anticipată;
c) anticipată parţială.

Art.76 din acelasi act normativ la lit.a dipsune ca , in sistemul pensiilor militare de stat pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, pensionarii militari care beneficiază de pensie de serviciu.

Coroborand cele doua texte de lege reiese ca , in sistemul pensiilor militare de stat pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie pensionarii militari care beneficiază de pentru limită de vârstă; de pensie anticipată; de pensie anticipată parţială.
Multumesc frumos! Asa a fost!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pensie anticipata Markmarian Markmarian Buna ziua , am fost cadru militar iar în prezent sunt pensionar. Am pensie de serviciu anticipata partial. Pot face un PFA ? Exista o sumă limita , (sa nu ... (vezi toată discuția)
O persoană pensionară anticipat partial din armata , mai poate ... Popicas Popicas O persoană pensionară anticipat partial din armata , mai poate lucra la o societate privata? (vezi toată discuția)