avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copil de un an fara certificat romanesc, acte necesare
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copil de un an fara certificat romanesc, acte necesare

Buna seara! M-ar interesa cum sa procedez sa-i fac certificatul copilului meu de un an, in Romania. Am nascut in Italia pe data de 2-09-2015 si are doar acte de Italia, eu si tatal ei suntem romani dar ne-am stabilit in Italia. In luna lui August am venit in vacanta la Iasi , dar sotul a trebuit sa plece inapoi la munca, nu am apucat sa ii facem nici certificatul de nastere si nici pasaportul. Intrebarea mea este unde trebuie sa se duca sotul in Italia-Livorno, sa imi trimita un act la mana sa pot sa ii fac singura actele copilului, mentionez ca nu suntem casatoriti legal?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 10:51, 16 Noiembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Aveti nevoie de acordul tatalui copilului dvs. atunci cand ii veti face pasaportul. Solicitati mai intai transcrierea certificatului copilului, dupa care ii trimiteti o copie ,,sotului,,iar acesta va merge la ambasada/consulat unde va da acordul pentru eliberarea pasaportului copilului, precum si pentru ca dvs. sa calatoriti cu minorul in Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)
Salut- certificat de nastere romanesc florden29 florden29 Buna ziua,am o intrebare si va rog sa ma ajutati.Sunt din Republica Moldova si sunt casatorita cu un cetatean roman si suntem impreuna la Italia,peste doua ... (vezi toată discuția)