avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scurgere ape pluviale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scurgere ape pluviale

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: detin o casa care se invecineaza cu altele , mai exact sunt cate 4 case , spate in spate , asa incat gradinile formeaza un fel de curte interioara, desigur proprietatile fiind delimitate prin garduri clasice de lemn. Apa pluviala inclusiv cea de pe acoperisuri se scurge in pamant neexistand un sistem de canalizare. Dupa o ploaie mai mare apa forma , pe ici pe colo , balti dar in 2-3 zile dispareau. Asta vara un vecin de-al meu si-a imprejmuit gradina cu un gard care are ca postament un zid cu o fundatie de cca. 40 cm. Saptamana trecuta au fost cateva zile cu ploi abundente si la mine in gradina apa nu s-a mai retras , a baltit pana vineri acum mai musteste in iarba. Acest lucru se intampla din cauza ca apa nu se scurge numai in plan vertical ci si in plan inclinat cautandu-si minima rezistenta spre adanc chiar daca nu este vorba de o panta asa cum ar rezulta din art. 604 CV. Intrebarea mea este daca ne aflam sub incidenta Art. 604 Cod Civil. ? Precizez ca vecinul si-a construit un sistem de captare a apei pluviale din gradina sa. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ludo , utilizator 22:21, 15 Octombrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns. Nu exista nicio panta , teren orizontal, dar eu ma refeream la faptul ca apa, cand se scurge in pamant se imprastie , nu se scurge numai la verticala locului unde se afla niste apa pe sol adica migreaza ca dovada ca se intampla si fenomenul invers de a se infiltra in pereti , deci in sus, daca este cazul. O sa incerc sa ajung la o intelegere desi din discutiile avute pana acum nu prea am sperante.
Ce vina are vecinul ? ca nu lasa apa ta sa curga in curtea lui ?
Rims, daca citeati postarea mea mai pe-ndelete ati fi inteles ca nu e vorba ca apa ar curge prin curtea vecina ci scurgerea prin pamant , adica in jos, in adancime , poate ati inteles acum, nu se face numai la verticala locului. Asa a fost proiectat si construit complexul si atunci s-a avut in vedere toata suprafata gradinilor pentru scurgerea apelor pluviale in pamant. Ma asteptam la un comentariu vis-a-vis de intrebarea mea foarte precisa. Poate aveti unul, dar numai dupa ce cititi art 604 din Cod Civil, multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2016
ludo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema mea - apa de ploaie :) cinevadeundeva cinevadeundeva Buna ziua, supun atentiei dvs urmatoarele vecinul si-a inaltat terenul, ca si altii. eu nu mai pot inalta mai mult. tehnic vorbind.asa ca am ajuns sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!... vecinul și-a betonat curtea cu panta de curgere ... Nictud Nictud Vecinul meu și-a betonat curtea cu panta de curgere spre casa mea. A lăsat nebetonat însă un spațiu de circa 40 cm de-a lungul zidului casei mele și care ... (vezi toată discuția)
O vecina procesomana VDragos VDragos Acum 4 ani am cumparat o casa intr-un cartier asa zis rezidential. Niciodata nu stii cu cine te invecinezi pt ca vecinii nu ii alegi. Toata viata am stat cum ... (vezi toată discuția)