avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!... vecinul și-a betonat curtea cu panta de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!... vecinul și-a betonat curtea cu panta de curgere ...

Vecinul meu și-a betonat curtea cu panta de curgere spre casa mea. A lăsat nebetonat însă un spațiu de circa 40 cm de-a lungul zidului casei mele și care este mai jos ca și nivel decât betonul ,in așa fel că , toată apa pluvială se infiltreaza sub casa mea, de unde acum, tot zidul de pe toată lungimea care este înspre vecin, e umed tot timpul și a apărut și un miros. Mulțumesc pentru răspuns.
Ultima modificare: Luni, 24 August 2020
Nictud, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:18, 25 August 2020
Art. 604 din Codul civil
Regulile privind curgerea firească a apelor

(1) Proprietarul fondului inferior nu poate împiedica în niciun fel curgerea firească a apelor provenite de pe fondul superior.

(2) Dacă această curgere cauzează prejudicii fondului inferior, proprietarul acestuia poate cere autorizarea justiţiei spre a face pe fondul său lucrările necesare schimbării direcţiei apelor, suportând toate cheltuielile ocazionate.

(3) La rândul său, proprietarul fondului superior este obligat să nu efectueze nicio lucrare de natură să agraveze situaţia fondului inferior.

Detalii: [ link extern ]

Aveti casa construita direct pe hotar?
Daca nu... si pentru a evita discutiile, puteti construi un sistem de jgheaburi care sa preia apa venita de la vecin si "descarca" intr-un loc unde nu afecteaza casa, gradina....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un teren al carui sunt proprietar. exista si o casa in curte. ... margineni2022 margineni2022 Am un teren pe care sunt proprietar. Exista si o casa in curte. Am acest teren din anul 2011 pe malul unui rau. La fiecare ploaie imi dispare din teren. Am ... (vezi toată discuția)
am voie să fac umplutura de pământ mai înaltă decât curtea vecinului? 92nyk 92nyk Buna ziua ! Am o parcela de teren intravilan si vecinii mei din partea dreapta sunt mai inalti cu 1.5 m fata de terenul meu si al vecinului din partea ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap de tone de apa poluata provenita de pe drumul national si dintr-o statie de carburanti marturie marturie Cum sa scap de apa poluata care este dirijată către proprietatea mea din drumul național și dintr-o stație de carburanți? De fiecare data când plouă ... (vezi toată discuția)