avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obstrucţionare acces proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obstrucţionare acces proprietate

Suntem trei proprietari care avem acces comun la acelaşi drum. Drumul este privat şi se află în proprietatea mea şi a celorlalţi doi vecini. Cu ceva timp în urmă, fară să fiu informat, unul din vecini, atunci cand m-am intors seara de la servici, a construit un gard, chiar la limita drumului. Acum, celălalt vecin vrea să procedeze la fel, practic obstrucţionandu-mi accesul la casă cu autovehiculul personal. Drumul de acces privat are o lungime de 50 m si face legatura cu un drum naţional. Potrivit art. 612 din Codul civil, privind distanţa minimă în constructii, citez:
,,Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic."
Ce sfaturi îmi puteţi da, ptr. a-mi putea lămuri vecinii, pe cale amiabilă, sper, şi dacă nu reuşesc, care credeţi că sunt şansele mele, mai intai sa determin primul vecin sa-si mute gardul, si pe cel de-al doilea să stopeze construcţia gardului, pe linia de hotar? Drumul, fiind în proprietate privată comună, poate fi considerat, la limita sa, linie de hotar? Prin construirea gardurilor nu se aduce atingere dreptului meu de proprietate, eu fiind unul din proprietarii drumului?

Drumul de servitute trebuie sa aiba latimea mentionata in actul de proprietate. Gardul se poate construi la aceasta limita. Articolul citat se refera la distanta dintre constructie si gard.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obstructionarea accesului la casa a autovehicolului HeniuV HeniuV In primul rand scuze, am scris autovehicol, in loc de autovehicul. E putin complicat, dar sper sa ma ajutati. Suntem trei proprietari. Accesul la drumul de la ... (vezi toată discuția)
Împrejmuirea terenului agricol andras971 andras971 Recent, vecinul meu a construit un gard chiar în brazda despărţitoare dintre cele două terenuri arabile extravilane.Întrebarea mea este că nu trebuia să ... (vezi toată discuția)
Informație despre calcan Ianiselecom Ianiselecom Buna ziua. Dețin un teren cu o casa bătrânească lipita la calcan in partea din stânga proprietații, aici având ca vecin domeniul public. Vecinul ... (vezi toată discuția)