avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare pt favorizarea faptuitorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare pt favorizarea faptuitorului

Mai jos am atasat dosarul unui prieten care nu locuieste pe teritoriul Romaniei.In cazul in care nu se v-a prezenta pt executarea pedepsei editata mai jos cu ce consecinte se poate intampina? Exista vre-o posibilitate la recurs de a avea cauza de castig?Dosarul a fost intocmit doar pt o convorbire telefonica,iar martori au declarat in favoarea mea,deasemenea faptuitorul si-a executat pedeapsa si este eliberat in prezent.Multumesc.
Condamna inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, , prev. de art. 264 al. 1 C.pen- 1969 ., cu aplic. art. 37 lit a c.pen -1969 şi art 5 din NCP , prin recalificare din infracţiunea prev. de art. 269 al. 1 C.pen., cu aplic. art. 41 al. 1 C.pen. la pedeapsa de 6 luni închisoare . În baza art 61 cod penal 1969 menţine beneficiului liberării condiţionate pentru restul de pedeapsă de 655 zile rămas de executat din pedeapsa de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr 41/2010 a TRIBUNALULUI BACĂU. Interzice inculpatului drepturile prev de art 64 lit a teza a II a şi lit b c.pen - 1969 Constată că inculpatul este reprezentat de apărător angajat . În baza art. 274 cod pr penală obligă inculpatul la plata sumei de 1000 lei cheltuieli judiciare către stat . Cu apel în 10 zile de la de la comunicare Pronunţată în şedinţă publică azi
Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 22:20, 1 Octombrie 2016
Buna ziua!

Daca nu se prezinta, va fi cautat, si nu mai poate beneficia de liberarea conditionata. Poate face apel, insa sansele de castig se pot estima doar dupa o consultare a dosarului in instanta de catre un avocat.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberare conditionata pt 3 zile ionut_ghi ionut_ghi buna ziua!sotul meu a fost condamnat pt o perioada de 6 luni in data de 15.03.2017 a fost admis pt eliberarea conditionata abia pe 1.09.2017 afisarea a fost ... (vezi toată discuția)
Liberare condiționata ionut_ghi ionut_ghi buna ziua!sotul meu a fost condamnat pt o perioada de 6 luni in data de 15.03.2017 a fost admis pt eliberarea conditionata abia pe 1.09.2017 afisarea a fost ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de liberare conditionata? gogo19 gogo19 buna ziua!ca sa intelegeti si sa-mi dati un raspuns va arat pronuntarea primita.,,condamna inculpatul (X) la pedeapsa de 1 an închisoare pentru comiterea ... (vezi toată discuția)