avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare directa politie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare directa politie

Azi au aparut anunturile cu incadrare directa din sursa externa pt posturi de agenti de politie.
In anunt am gasit urmatorul paragraf:
După încadrarea ca polițiști, acestora nu le pot fi modificate raporturile de serviciu prin delegare, detaşare, mutare şi transfer timp de cel puţin trei ani de la numirea în prima funcţie, cu excepţia situaţiei în care intervine reorganizarea unităţii.

Puteti sa imi explicati mai in detaliu ce inseamna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 25 Octombrie 2018
Dacă optați spre exemplu pentru o comună (ajutor șef de post) veți rămâne acolo timp de 3 ani, fără a avea posibilitatea de a vă transfera (în acest timp) spre casă - la oraș.
Va doresc succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
De asemenea, in situatia incadrarii directa din sursa externa, modificarea raporturile de serviciu - fara a se tine seama de termenul de 3 ani - prin delegare, detaşare, mutare şi transfer poate intervine numai in cazul reorganizarii unităţii.

In speta, daca va incadrati timp de 3 ani , asa cum vi s-a spus , nu vi se poate modiifca raportul de serviciu - nu puteti fi transferat, detasat, delegat sau mutat in alta unitate - decat in cazul reorganizarii unitatii respective.
Aceasta decizie se bazează pe un anumit articol dintr-o lege ? Daca citim legea 360 privind statul polițiștilor vedem ca "raporturile de serviciu pentru polițiștii absolvenți ai școlilor MAI sau încadrați direct se pot modifica in următoarele situații:..." nu specifica nimic de 3ani in lege.
Cititi art.21 alin.7^1 din Legea 360/2002. (a fost introdus de pct. 6 al art. I din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 3 din 24 februarie 2016 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 144 din 25 februarie 2016.)
Nu s-a mai modificat nimic? Nu e nici o portita pentru a realiza acest transfer?

Alte discuții în legătură

Mutare politisti Ramygabi Ramygabi Buna seara.sunt incadrata din sursa externa in ian 2017. Avem stipulat ca 3 ani de la data incadrarii nu ne putem muta.As dori sa stiu daca am fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Politistilor incadrati direct nu li se poate modifica raportul de serviciu nici prin casatorie? dumitrov90 dumitrov90 Buna ziua! Sunt incadrata direct din iulie 2016 pe functia de ajutor sef de post la un post comunal. Dupa cum bine stim, polițiștilor incadrați direct nu ... (vezi toată discuția)
Mutarea polițistului încadrat direct Polițist2018 Polițist2018 Încadrat direct înainte de ordonanță, se aplică prevederile legii noi referitoare la termenul de 2 ani după care operează mutarea sau rămâne legea ... (vezi toată discuția)