avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Mutarea polițistului încadrat direct
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Mutarea polițistului încadrat direct

Încadrat direct înainte de ordonanță, se aplică prevederile legii noi referitoare la termenul de 2 ani după care operează mutarea sau rămâne legea veche cu minim 3ani?
Aceasta este poziția MAI:
5 octombrie 2018 de Editor
Având în vedere multitudinea de mesaje pe care le-am primit, facem revenire la comunicatul de ieri referitor la videoconfeința de la sediul IGPR unde adjunctul inspectorului general a comunicat inspectorilor șefi centralizarea situațiilor privind rapoartele de mutare până la data de 15 octombrie, ținem să facem următoarele precizări privind situațiile în care polițistului nu i se pot modifica raporturile de serviciu prin mutare:

♦ polițistul reîncadrat, încadrat direct sau transferat înainte de data de 02.07.2018, când a intrat în vigoare OUG 53/2018, nu poate fi mutat pentru o perioada de 3 ani (se aplică vechea prevedere din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului)

♦ polițistul reîncadrat, încadrat direct sau transferat dupa de data de 02.07.2018, când a intrat în vigoare OUG 53/2018, nu poate fi mutat pentru o perioada de 2 ani. (art 27^11 din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului)
ESTE LEGALĂ INTERPRETAREA MAI?
Rog explicații. Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
Polițist2018, utilizator

Alte discuții în legătură

Mutare politisti Ramygabi Ramygabi Buna seara.sunt incadrata din sursa externa in ian 2017. Avem stipulat ca 3 ani de la data incadrarii nu ne putem muta.As dori sa stiu daca am fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Incadrare directa politie bogdan71 bogdan71 Azi au aparut anunturile cu incadrare directa din sursa externa pt posturi de agenti de politie. In anunt am gasit urmatorul paragraf: [quot]După ... (vezi toată discuția)
Mutare politist detasat Justitiarul711 Justitiarul711 Care este posibilitatea legala ca un politist detasat pe o perioada de 6 ani de la MAI la primarie, in cadrul Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a ... (vezi toată discuția)