avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva

In cazul in care celalalt parinte nu se intereseaza de copil care are 3 ani deja, celalalt parinte este incadrat in grad 2 de handicap, adica accentuat si ii lipseste capacitatea de munca, as avea drept sa obtin custodie exclusiva cu drept de vizita pentru celalat parinte, pentru ca eu imi intretin copilul,si are domicilul la mine?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:38, 2 Octombrie 2016
Depinde de handicap. Dacă părintele poate să își exprime opinia în ce privește situația copilului nu se va dispune exercitarea autorității părintești în mod exclusiv de către dvs.
este handicap grad 2, cu pierderea capacitatii de munca, si eu banuiesc probleme psihice, daca cer o expertiza psihiatrica care sa arate ca nu are discernamant suficient am sanse de castig? Este obligat sa realizeze expertiza sau poate refuza?
Buna ziua,
Nu aveti nicio sansa.
Banuiala este una ce spune medicul e alta.
Ce temei legal aveti pestru a solicita expertiza psihiatrica?
Si daca nu are discernamant TOT PARINTELE COPILULUI RAMANE!
Nu poate fi obligat să efectueze o expertiză psihiatrică, numai așa că vreți dvs.
Are dreptul garantat prin constituție să refuze orice expertiză medicală, câtă vreme nu a săvârșit o faptă penală.
Boala psihică este o invaliditate ca orice altă boală, cu excepția când bolnavul nu are discernământ.
90% din bolnavii psihic au discernământ, pot lua decizii, se auto-îngrijesc, au dreptul să aibă familie și copii.....
Nu contează gradul de handicap(accentuat sau grav), important este că poate avea discernământul păstrat, și răspunde de viața lui și a celor din jur.
Instantele civile nu dau de fel expertize psihiatrice în astfel de cazuri.

Doar dacă veți dovedi ulterior ca exista grave probleme care defavorizează minorul se va putea discuta de custodie exclusiva.

Și dacă exista neînțelegeri nu se poate discuta de custodie exclusiva deoarece si celalat părinte are drepturi părintești.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare custodie comuna roxanasimona roxanasimona As dori sa intreb daca in cazul in care unul din parinti este in evidenta medicala cu o problema psihiatrica(depresie) avuta(si tratata) candva de-a lungul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de 75 ani cu probleme mari de sanatate neuro psihiatrica (boala Parkinson, dementa, sindrom anxios ... (vezi toată discuția)
Contract de întreținere persoane varstnice olga2011 olga2011 Va rog sa mi rsp.sora mea locuieste cu soțul ei,bolnav psihic,cu certif.de handicap accentuat,și cu curatela din partea surorii,ar dori să facă un contract ... (vezi toată discuția)