avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata cash teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata cash teren

buna ziua! Doresc sa cumpar de la o familie de batrani ( frate si sora) un teren, problema este ca ei nici nu vor sa auda de plata prin banca, asa ca doresc banii cash. Nedorind sa am probleme cu Anaful din cauza asta m-am gandit la o solutie dar nu stiu daca e buna. Pretul bate usor peste 100.000 lei, vanzatorii sunt teoretic 2 si cumparatorii tot 2 ( eu si sotia) Teoretic nu este fragmentare si noi am putea plati cu plafonul de 50.000 lei separat vanzatorilor. As dori un sfat daca este ok dpdv juridic. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:34, 2 Octombrie 2016
Buna ziua,
Discutati cu notarul aceste probleme.
Se va putea plati si cash avand in vedere dorinta expresa a batranilor si se va inscrie acea dorinta expresa in actul de vanzare cumparare.
Bine inteles ca nu doresc ca cineva sa faca ,,donatii´´ Anafului , eu sau batranii dar in cazul in care este specificata dorinta expresa a vanzatorilor credeti ca eu ca platitor voi fi exonerat de plata amenzii ? Va multumesc pentru reactia rapida ! :)
Normal asa ar trebui.
Discutati cu notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati intre persoane fizice (legea 70/2015) ToniB ToniB Impreuna cu sotia cumpar un apartament cu pretul din contract de 250.000 lei. 1. putem plati 50.000 lei cash si 200.000 lei prin banca sau asta se numeste ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Pana la ce suma se pot da banii cash pentru achizitionarea ... 24F24 24F24 Buna ziua. Pana la ce suma se pot da banii cash pentru achizitionarea unei locuinte? Nepoata unor vecini vrea sa cumpere o garsoniera la 20,000 € dar ... (vezi toată discuția)