avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Care este procedura de promovare pt un functionar ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Care este procedura de promovare pt un functionar public debutant?

Salutare!

Sunt functionar public debutant din data de 7 septembrie 2015 insa secretarul comunei amana promovarea motivand ca nu stie cum sa procedeze. A promis ca se va interesa: "dupa ce scapam de Curtea de conturi" (controlul s-a terminat in 22 septembrie), "in data de x, cand merg la prefectura", etc.

Imi poate oferi cineva procedura pentru promovarea unui functionar public debutant, pasii care trebuie urmati, atat de catre institutie, cat si de catre functionarul public debutant?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GBC , utilizator 01:06, 15 Decembrie 2016
Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, de interes de la art. 56 în jos, aici: [ link extern ] ...
HOTARARE nr. 1.209 din 14 octombrie 2003 privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici, aici:[ link extern ] ...
cu respect,
Nu am rezolvat nimic pana in prezent. Ultimul raspuns (primit verbal) a sunat in felul urmator:
Secretar: "eu sunt indrumatorul tau, nu iti pot face evaluarea activitatii desfasurate. Vorbeste cu primarul pentru ca el te evalueaza. Am citit in lege ca in institutiile in care nu exista conducator de compartiment, conducatorul institutiei este evaluatorul."
Eu, catre primar: domnule primar, stiti, au trecut mai mult de 12 luni de cand sunt functionar public debutant si, conform legii trebuie sa fiu evaluat si numit ca functionar public definitiv sau eliberat din functie. Va rog sa imi faceti evaluarea activitatii!
Primarul: nu iti fac evaluarea pentru ca ar trebui sa te promovez, iar daca te promovez, o sa vrei sa pleci, vei solicita transfer si voi fi nevoit sa iti refuz transferul pentru din 2 motive:
1. ANFP-ul nu imi va permite sa organizez un nou concurs de angajare pe postul tau si,
2. nu vine nimeni sa lucreze aici.
Fiind nemultumit de raspuns, I-am solicitat in scris sa dispuna evaluarea activitatii mele. A citit cererea si mi-a raspuns, sec: "nu iti pot da un raspuns."
L-am intrebat: cand imi puteti da un raspuns pentru cerere?
Primarul: "ma mai gandesc.".

Cum trebuie sa procedez in situatia de fata??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in grad profesional a unui auditor s_mari s_mari cine organizeaza concursul de promovare in grad profesional al unui auditor, autoritatea publica care-l are angajat sau ANFP-ul ? Rog cu argumentare legala! ... (vezi toată discuția)
Promovarea in functia de sef serviciu filozoful filozoful Unde se desfasoara concursul de -promovare-in functia de sef serviciu ? La sediul primariei , la sediul ANFP sau la Consiliile Judetene ? (vezi toată discuția)
Secretar comuna cosminic cosminic in cazul in care la concursul ptr ocuparea functiei de secretar cumuna niciun cuncurent nu a fost admis cand se va mai scoate postul la concurs si de catre ... (vezi toată discuția)