avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sustragere de bani de catre administratorul asociatiei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sustragere de bani de catre administratorul asociatiei de proprietari

Buna ziua

Administratorul a sustras suma de 10.083 lei,presedintele asociatiei si comitetul executiv a sustinut mereu ca nu sau sustras banii.
La sedinta adunarii generale am schimbat presedintele,administratorul si comitetul executiv,si suma de 10.083 este sustrasa(furata) din asociatie.

intrebare: Trebuie sa dam in judecata numai administratorul sau trebuie sa dam in judecata pe toti care au mintit?
- Administrator
- presedinte
- Cenzor
- comitet executiv

Care sunt urmatorii pasi spre instanta?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:37, 4 Octombrie 2016
In opinia mea v ar fi mai utila o plângere penală cu efectuarea unei expertize contabilă. Singurul neajuns ar fi durata mare de soluționare a dosarului. Avantaj ar fi un eventual sechestru asupra imobilului detinut de persoana responsabila spre a avea garantia recuperării prejudiciului.

In principiu administratorul ar tb tras la raspundere, eventual cenzorul. Ceilalti membri pot avea alte calități daca au cunoscut si ascuns producerea acestui prejudiciu sau nu au luat masuri pt recuperarea lui.

In momentul in care sa aflat de suma ,noul presedinte a semnat un document la notariat cu administratorul in care a recunoscut ca a sustras banii si in termen de 3 luni achita banii,termenul a expirat si acum trebuie sa facem plangere penala impotriva: -administratorului
- cenzor
-presedinte
comitet executiv
Administratorul nu are nimik pe numele lui!
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2016
Adriantot, moderator
Faceti plangere doar impotriva administratorului pentru ca acesta a sustras banii, acesta a recunoscut si aveti acel document notarial drept dovada.
Dar mergeti cu acea intelegere notariala si la un executor poate exuista o cale mai scurta de executare.
Dorinel_77 a scris:

Administratorul nu are nimik pe numele lui!

Nici salariu de la un alt job sau pensie nu are?

am si eu o nedumerire: cine a stabilt atat de exact suma furata " 10.083 lei".
Oricum, doar instanta decide daca a fost furt.

Alte discuții în legătură

Administratorul si presedintele ionescuneguramihai ionescuneguramihai adm. de bloc a sustras suma de 7000 lei. si-a recunoscut fapta si a facut un angajament de plata in 4 luni restituie suma. mai are rost sa facem plingere ... (vezi toată discuția)
Ce facem cand desi nu avem restantieri foarte multi, asociatia de proprietari are datorii de 132.000 lei la radet si 78.000 lei la apa nova Mikaela1973 Mikaela1973 Desi nu avem restantieri,datoria asociatiei catre furnizorii de utilitati este in jur de 200.000 lei. Care sunt pasii de urmat? Suntem disperati . Am fost ... (vezi toată discuția)
Bani lipsa la asociatia de proprietari... ACostel ACostel Buna ziua! Am sa incerc sa fiu cat mai scurt si la subiect..Asociatia noastra de locatari e magnet de hoti...Toti care s-au perindat pe aici ca si ... (vezi toată discuția)