avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bunuri confiscate!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bunuri confiscate!

Buna ziua,

Se mai pot redobandi bunurile confiscate de catre Garda Financiara in urma unui control ?
Daca DA, cum?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:32, 26 August 2009
Daca au fost confiscate in urma unui control al carui PV nu a fost contestat si anulat, raspunsul este NU. ;)
Bunurile care au fost retinute , ca urmare a masurii de siguranta prevazute de C.Penal , confiscarea speciala , pot fi restituite partii vatamate (daca au fost sustrase de catre faptuitor , spre exemplu , fara stirea acesteia , in vederea comiterii de infractiuni ), sau , finalmente , se constata ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale nici unei infractiuni Daca au fost instrainate , se dispune plata echivalentului in bani a valorii acestora.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

Bunurile care au fost retinute , ca urmare a masurii de siguranta prevazute de C.Penal , confiscarea speciala , pot fi restituite partii vatamate (daca au fost sustrase de catre faptuitor , spre exemplu , fara stirea acesteia , in vederea comiterii de infractiuni ), sau , finalmente , se constata ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale nici unei infractiuni Daca au fost instrainate , se dispune plata echivalentului in bani a valorii acestora.

=D> Foarte corect....
Confiscarea s-a facut pe baza unui proces verbal. Ati contestat acel proces verbal?
Sau bunurile au fost doar luate in custodie?
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Confiscarea s-a facut in baza unui pv( pv la care nu s-au formulat obiectiuni ).
Din cate inteleg eu, user-ul nu este parte vatamata ci contravenient. Nu avem un dosar penal, ci o contraventie. Sau, poate ma insel...;)

Alte discuții în legătură

Atacarea procesului verbal de persoana vatamata(nu amendata) Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Buna seara! Am o speta..este vorba de un acident rutier.....in cuprinsul procesului verbal in locul starii de fapt reale(cea ca nu s-a acordat prioritate de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala. ce sa spun in instanta sa scap de amenda? GimiMonk GimiMonk Ne-am intalnit mai multi in camin si am dat un \"chef\", de fapt era ziua unui coleg si ne-am adunat mai multi prieteni. Nu am distrus nimic, nu au existat ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)