avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren care nu figureaza in Agentia Nationala de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren care nu figureaza in Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara

Este vorba de un teren care pe site-ul ANCPI([ link extern ] )
nu apare nici ca numar cadastral si nici pe hartile geo nu apare. Terenul fiind situat langa albia unui parau,
albia deplasandu-se a facut loc unui teren de vreo cativa metri latime. Este posibil ca acest teren sa fie incadrat undeva si
sa fie posibil sa fie cumparat pe la primarie? Cui ar trebui sa ma adresez si ce acte ar fi necesare pentru a putea face posibila
folosirea acestui teren?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:24, 3 Octombrie 2016
Buna ziua,
Conform Art. 573 Cod Civil Albiile râurilor, insulele şi prundişurile
(1) Albiile râurilor aparţin proprietarilor riverani, cu excepţia acelora care, potrivit legii, fac obiectul proprietăţii publice.
(2) Insulele şi prundişurile care nu sunt în legătură cu terenurile având malul la nivelul mediu al apei revin proprietarului albiei.
(3) Dacă insula aparţine proprietarilor riverani şi trece peste jumătatea apei, fiecare dintre ei are dreptul de proprietate asupra părţii de insulă ce se întinde spre el pornind de la jumătatea apei.

In aceste conditii acel teren apartine persoanelor care sunt propritarii terenurilor adiacente raului.
Daca nu exista proprietari privati ai acestor terenuri, ele apartinand administratiei locale, le puteti solicita de la aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept proprietate + altele haiduc haiduc Detin o proprietate pe malul unui parau care de mai multi ani n-a mai facut ravagii iar satenii, in marea lor majoritate, au \\\\"inaintat\\\\" cu gardurile ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in cazul urmator teodosie113 teodosie113 Detin un teren langa raul Dorna cu destinatia curti constructii. Am si o casa amplasata pe acest teren. Intre mine si raul Dorna exista drumul de accces al ... (vezi toată discuția)
Distanta legala manitiu mircea manitiu mircea care este distanta legala detinuta de apele romane pe marginea unui riu ? (vezi toată discuția)