avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire blocata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire blocata

Aveam o poprire la banca. Am primit niste bani necuveniti contului meu. Persoana care trebuia sa ii primeasca a facut sesizare la banca dar i s-a spus ca nu se poate face nimic (eu fiind plecat in strainatate) pana cand nu ma intorc eu. Banca a tinut banii blocati in coul meu 8 luni. Este normal asa ceva ? Exista vreo lege care sa le dea dreptul bancilor sa tina banii blocati pt o poprire atatea luni? Ce ar trebui sa fac? Eu consider asta ca fiind un abuz al bancii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:23, 5 Octombrie 2016
Banca trebuia sa plateasca sumele poprite creditorului, faceti reclamatie la banca si ANPC impreuna cu creditorul
Și unde ați fi vrut să se ducă banii? Înapoi la cel ce a făcut greșit plata?

În realitate sunt foarte multe astfel de situații când debitorul primește sume de bani, în contul poprit. Apoi merge la bancă și spune că nu a mâncat usturoi și nici nu îi miroase gura.

Banii ar fi trebuit virați la poprire, în termenul legal. Dar, banca a făcut p concesie și a așteptat răspunsul debitorului. Oricum, fără acordul executorului sau al creditorului urmăritor banii nu pot fi returnați celui care a făcut plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virarea intregului salariu de catre banca pentru o poprire anaf NicoletaLG NicoletaLG Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce se poate face daca pentru o poprire de la anaf, banca unde este incasat salariul a virat intreaga suma si nu o treime ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Despre poprire yonutz113 yonutz113 Buna seara Am un card de debit emis de banca ING pe care imi primesc salariul de la angajator. In trecut am efectuat tranzactii online la o camera de jocuri ... (vezi toată discuția)