avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal alcool, sentinta drastica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal alcool, sentinta drastica

Buna ziua stimabililor! incerc cat mai pe scurt sa explic problema mea in cautare de ajutor.
In luna februarie 2015 am fost oprit de politie ca si martor,nu circulam cu viteza sau nu incalcam alta regula si am fost testat pentru alcool rezultatul in fiola fiind 0,54, am mers la spital pentru recoltarea probelor biologice, unde rezultatul a fost 1,15 respectiv 1,30. Am fost oprit noaptea in jurul orei 2:45, am cooperat complet cu politia, in raportul de la spital sau cel al politie nu mai stiu exact sa mentionat asta , plus faptul ca nu prezentam semne vizibile de ebrietate,ci eram cooerent si lucid, . Sunt tanar in jurul a 20 de ani si statura mica sub 60 kg, bausem cu 3 ore inainte de a conduce. am fost chemat la judecata in luna septembrie, dupa cateva amanari am primit sentinta acum : 9 luni inchisoare cu suspendare, 2 ani supraveghere , interzicerea in alegerea in functii publice, sa ma prezint la politie cand ma cheama, 80 zile munca in folosul comunitatii plus 500 lei cheltuieli judiciare, deci pe scurt cred ca am primit ce-i mai rau, . Mai precizez ca in declaratii am recunoscut tot cu lux de amanunte, am mai precizat ca am permis de la varsta de 16 ani (A1) si ca in tot acest timp nu am avut nici o incalcare a legii nici macar amenda de parcare, centrua sau etc. nu am avut antecedente penale, sunt student, am recunoscut si regretat fapta in fata doamnei judecator. am avut la dosar adeverinte de la facultate, de la locul de munca, am platit analizele la sange imediat. am avut avocat care cred ca a neglijat cazul meu deoarece la judecata nu a spus mai nimic eu am vorbit cu judecatorul ,avocatul mentonand doar ca recomanda pedeapsa cu amenda.
Intrebarile mele ar fi:
1.Nu pare putin exagerata pedeapsa?
2. Ar fi indicat sa fac apel?
3. Daca nu fac apel si raman la sentinta aceasta, imi voi recupera permisul la ramanerea definitiva sau va mai trebui sa astept inca 6 luni?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adelin1234 , utilizator 21:12, 2 Octombrie 2018
Domnule Răzvan, va referiți sa fac apel doar eu fără avocat sau va referiți la procuror sa nu intervină? Mulțumesc

[Partea editata raspunde unui mesaj sters]
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2016
Admin, administrator
Sa nu declare apel si parchetul.

[Eliminare citat sters din mesajul anterior]
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2016
Admin, administrator
Am schimbat avocatul și am declarat apel, revin cu update-uri, mulțumesc pentru răspunsuri
olutia pe scurt: Decide: Admite apelul declarat de inculpatul X împotriva sentinţei penale nr. 101 din data de 03.10.2016, pronunţată de Judecătoria 1 în dosarul nr. 778/272/2016. Desfiinţează integral sentinţa penală apelată şi, judecând cauza: În baza art. 336 alin. 1 din Codul penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală stabileşte în sarcina inculpatului X pedeapsa 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 83 alin. 1 din Codul penal amână aplicarea pedepsei stabilite în sarcina inculpatului pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, stabilit în condiţiile art. 84 alin. 1 din Codul penal. În baza art. 85 alin. 1 din Codul penal , pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a. se va prezenta, ori de câte ori va fi solicitat, la Serviciul de Probaţiune a județului ; b. va primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c. va anunţa, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d. va comunica schimbarea locului de muncă; e. va comunica informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 85 alin. 2 lit. b şi c din Codul penal impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere: -să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei 2sau în cadrul Primăriei 1şi -să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Atrage atenţia persoanei supravegheate asupra dispoziţiilor art. 88 alin. 1 din Codul penal potrivit cărora, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse, instanţa va revoca amânarea şi va dispune aplicarea şi executarea pedepsei. În baza art. 274 alin. 1 din Codul de procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală şi în faţa primei instanţe. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi,
Am avut noroc, am primit amânarea aplicării, mi-am învățat lecția, mulțumesc pentru răspunsuri

Alte discuții în legătură

Cum ramane cu permisul? este anulat? Armand 91 Armand 91 Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1, alin. 4 ?i alin. 10 Cod. proc. pen. rap. la art. 83 Cod. pen. stabile?te pedeapsa de 1 an ?i 6 luni închisoare ... (vezi toată discuția)
Ajutor, nu știu cum să procedez pentru a-mi recupera permisul de conducere Asaafostsafie1 Asaafostsafie1 Complet: P7 Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În baza art. 396 al. 1, 4 CPP raportat la art. 83 Cod Pen stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare ... (vezi toată discuția)
Când îmi pot recupera permisul de conducere? Ionut bors Ionut bors Bună ziua , nu știu cum sa procedez pentru amii recupera permisul de conducere. Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În baza art. 396 al. 1, 4 CPP ... (vezi toată discuția)