avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE ANTICIPATA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE ANTICIPATA

Buna ziua. Am o salariata care intruneste conditiile pentru obtinerea pensie anticipata. Daca solicit pensia anticipata cu data de 10 octombrie 2016, la ce data fac dovada incetarii calitatii de asigurat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: delia2007 , utilizator 15:30, 8 Decembrie 2016
Incepand cu data in care se face dovada incetarii CIM la casa locala de pensii se va pune in plata pensia.

Dar dupa ce primesc decizia de pensionare de la Casa de Pensii?
Da.
va multumesc frumos.
Buna ziua. Am primit decizia de pensionare anticipata , ieri am primit-o prin posta.Daca pe decizie scrie, ca se aproba pensionarea anticipata incepand cu data de 7 decembrie, am obligatia sa operez in revisal , incetarea contractului de munca cu data de 7 decembrie 2016? si data incetarii calitatii de asigurat va fi tot 7 decembrie 2016?
Va multumesc/.

Alte discuții în legătură

Incetare cim la pensionarea anticipata MagdaMe MagdaMe Va rog sa ma ajutati sa gasesc o rezolvare pentru situatia mamei mele: Aceasta a depus dosarul de pensionare anticipata pe 23.10.2015, pentru pensionare ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in munca remuspr remuspr Bună ziua ! Vă supun atenției un caz mai deosebit , la care vă rog cu un sfat Lucrez în cadrul biroului de resurse umane dintr-o institutie ... (vezi toată discuția)
Pensionare partial anticipata CyMargarit CyMargarit Este cazul angajatului la o societate privata care solicita pensionare partial anticipata, intruneste conditiile legale pentru aceasta şi a cerut ... (vezi toată discuția)