avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cardul de debit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cardul de debit

ma poate obliga firma sa fac cardul de debit la banca preferata de ei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:42, 5 Octombrie 2016
Conform art.166 alin.2 C.mun., plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.

Potrivit legislatiei in vigoare, nu exista text de lege care sa prevada obligativitatea platii salariului prin virament bancar la o unitate bancara agreata de angajator sau salariat.

Plata salariului se poate efectua prin virament într-un cont bancar. Așadar plata salariului prin virament bancar este doar o posibilitate, iar nu o obligație, atât pentru angajator, cât și pentru salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul pe card SDENYS23 SDENYS23 Buna seara. Am si eu o intrebare. Angatorul la care lucrez ma obliga sa imi deschid cont la banca ptr. a imi plati salariul. Sunt obligat sa imi deschid cont? ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma poate obliga sa ma mut mereu cu plata salariului la diverse banci? berby berby Buna Dimineata.Angajatorul meu ne muta la diverse banci unde sa ne vireze banii pe card.Am colegi care au fost mutati pina acum la vreo 4 banci.De multe ori ne ... (vezi toată discuția)
Contul pentru incasarea salariului amariusflorin amariusflorin Buna ziua. Te poate obliga angajatorul sa deschizi cont la o banca anume, pentru incasarea salariului, sau angajatul poate deschide cont la banca preferata ... (vezi toată discuția)