Buna Dimineata.Angajatorul meu ne muta la diverse banci unde sa ne vireze banii pe card.Am colegi care au fost mutati pina acum la vreo 4 banci.De multe ori ne impune numele bancii. Daca nu vrem, ne ameninta ca ne va platii prin caseria intreprinderii.Unele banci nu vor sa ia salariatii care au mincat descoperirea de card.Eu am toate facturile cu utilitati platite de o banca unde mi se vireaza banii pe card.La aceasta banca ,fiul meu are imprumut prin prima casa si eu sint coplatitor
la acest imprumut.Cei de la salarizare ma pistoneaza sa ma mut la o anumita banca.
Nu exista o lege,o forma legala cu care sa le contracarez aceasta actiune de fortare sa ma mut cu cardul de salariu la alta banca?
Multumesc
Nu va poate oblige nimeni sa va mutati contul la alta banca, in cazul dvs. ati fi dezavantajata. Angajatorul este obligat sa vireze banii in contul angajatului. Angajatorul a venit cu aceasta decizie, deoarece virarea salariului dvs. in alta banca necesita comisioane de transfer, pe care ar trebui sa le suporte. Fiind plata intrabancara, ar trebui facuta cu o zi mai devreme.
Potrivit legislatiei in vigoare, nu exista text de lege care sa prevada obligativitatea platii salariului prin virament bancar la o unitate bancara agreata de angajator sau salariat.
Plata salariului
CezarDugan
Exista vreo prevedere legala care sa interzica sociatatii la care lucrez de a ma obliga sa primesc salariul in contul unei banci anume ?
Societatea la care ... (vezi toată discuția)