avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariului

Exista vreo prevedere legala care sa interzica sociatatii la care lucrez de a ma obliga sa primesc salariul in contul unei banci anume ?
Societatea la care lucrez sustine ca are un contract cu Banca Transilvania si ma obliga sa folosesc serviciile acestei banci desi eu nu doresc acest lucru.
Cel mai recent răspuns: MellonRomania , utilizator 17:03, 24 August 2012
Salariul se plateste in bani cel putin odata pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca sau regulamentul intern al unitatii.
Referitor la plata prin virament intr-un cont bancar, Codul Muncii, republicat mentioneaza ca se poate efectua si astfel.
Unitatea nu poate sa va obliga sa folositi serviciile unei banci, in cel mai "rau" caz va pot recomanda, comunicand si ce beneficii posibile aveti in acest caz.
In cazul in care doriti sa va vireze salariul intr-un anumit cont la o alta banca, pe care dvs. o agreati, sau aveti deja un card de debit este posibil sa suportati dvs. comisioanele bancare.
Altfel banii vor fi platiti prin casieria unitatii.
Angajatorul nu poate dispune efectuarea plăţii salariului prin card fără acordul salariatului si nici nu poate impune o anumita unitate bancara salariatului .. insa , practica dovedeste contrariu fiind foarte putine exceptii ...
Nici societatea nu este obligata sa va vireze salariul in vreun cont pe care il doriti dvs. Dar nici nu va poate impune banca cu care ea contract. Daca refuzati sa va faceti cont la banca cu care societatea are contract, societatea este obligata sa va dea salariul in numerar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul ma poate obliga sa ma mut mereu cu plata salariului la diverse banci? berby berby Buna Dimineata.Angajatorul meu ne muta la diverse banci unde sa ne vireze banii pe card.Am colegi care au fost mutati pina acum la vreo 4 banci.De multe ori ne ... (vezi toată discuția)
Lucrez la privat si sunt obligat sa mi se vireze drepturile salariale pe card. rambodincarpati rambodincarpati Pot fi obligat sa mi se vireze salariul pe card? Mi sa dat termen 1 saptamana(incepand de astazi 11.08.2011) sa aduc extras de cont bancar pentru card de ... (vezi toată discuția)
Virare salariu pe card alexandra75radu alexandra75radu Buna ziua. Angajatorul-Regie Autonoma, te poate obliga sa incasezi salariul pe card la o anumita banca? Regia Autonoma la care lucrez are incheiata o ... (vezi toată discuția)