De curand m-am casatorit si sotul meu are un apartament inainte de casatorie, luat prin Prima Casa.
Eu detin, de asemenea, o garsoniera pe care am cumparat-o inainte de casatorie si care este achitata.
Dorim sa facem rambursarea anticipata a unei parti din creditul pentru apartament insa as vrea sa stiu daca este vreo cale prin care sa dobandesc si eu dreptul la acel apartament.
Care este modalitatea/procedura prin care apartamentul sa devina si bunul meu, sa devin si eu coproprietar cu drept de 50% la acel apartament?
Am crezut ca ziceti ca aveti o garsoniera pt ca are vreo legatura cu discutia..ca returnati din credit cu banii obtinuti din garsoniera, asa as fi inteles interesul pt ca ap sa devina bun comun.
Puteti sa va schimbati regimul matrimonial in cel al comunitatii conventionale de bunuri, sa includeti apartamentul si creditul in comunitatea de bunuri. Daca vreti doar parte din ap fara parte din credit, creditorul nu va fi de acord.
Dupa achitarea creditului, faceti ce doriti, sotul va poate dona o cota, macar prin donatie se poate razgandi, donatia intre soti e revocabil ape perioada casatoriei.
Fara sa devina bun comun aveti oricum un drept de creanta pt cat investiti in ap sau achitarea acestuia.
Impartire imobil
ovidiumol
Buna ziua.
Inainte de casatorie, cu contract de vanzare am achizitionat apartament, bun propriu, cu credit prima casa si o casa de locuit, bun propriu, fara ... (vezi toată discuția)