avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot deveni coproprietar la un apartament luat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot deveni coproprietar la un apartament luat de sotul meu, inainte de casatorie prin Prima Casa

Buna ziua,

De curand m-am casatorit si sotul meu are un apartament inainte de casatorie, luat prin Prima Casa.
Eu detin, de asemenea, o garsoniera pe care am cumparat-o inainte de casatorie si care este achitata.
Dorim sa facem rambursarea anticipata a unei parti din creditul pentru apartament insa as vrea sa stiu daca este vreo cale prin care sa dobandesc si eu dreptul la acel apartament.
Care este modalitatea/procedura prin care apartamentul sa devina si bunul meu, sa devin si eu coproprietar cu drept de 50% la acel apartament?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2016
ContSters407106, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:48, 8 Octombrie 2016
Numai cu acordul bancii si al fondului de garantare.
Sotul este ultimul care trebuie sa isi exprime acordul.:)
Vreti sa vindeti garsoniera ca sa rambursati din credit ?
Nu. Garsoniera nu intentionez sa o vand.
Am crezut ca ziceti ca aveti o garsoniera pt ca are vreo legatura cu discutia..ca returnati din credit cu banii obtinuti din garsoniera, asa as fi inteles interesul pt ca ap sa devina bun comun.

Puteti sa va schimbati regimul matrimonial in cel al comunitatii conventionale de bunuri, sa includeti apartamentul si creditul in comunitatea de bunuri. Daca vreti doar parte din ap fara parte din credit, creditorul nu va fi de acord.
Dupa achitarea creditului, faceti ce doriti, sotul va poate dona o cota, macar prin donatie se poate razgandi, donatia intre soti e revocabil ape perioada casatoriei.

Fara sa devina bun comun aveti oricum un drept de creanta pt cat investiti in ap sau achitarea acestuia.
Am inteles. Acel drept ce creanta ce inseamna? Imi garanteaza 50 % din valoarea apartamentului?

Alte discuții în legătură

Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)
Impartire imobil ovidiumol ovidiumol Buna ziua. Inainte de casatorie, cu contract de vanzare am achizitionat apartament, bun propriu, cu credit prima casa si o casa de locuit, bun propriu, fara ... (vezi toată discuția)
Cum poate deveni un sot coproprietar pt un bun achizitionat anterior casatoriei dar la care a participat prin plata ratelor bancare. misha_1965 misha_1965 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatorului aspect: Am achizitionat un apartament prin credit bancar. Dupa 2 ani m-am casatorit si am achitat ... (vezi toată discuția)